Ολόκληρο το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ τρέχει με floppy disks

disks; και όμως υπάρχουν ακόμα. Μπορεί να ακουστεί παράξενο αλλά μια νέα έκθεση αποκάλυψε ότι μεγάλα τμήματα του πυρηνικού οπλοστασίου της Αμερικής εξακολουθούν να χρησιμοποιούν συστήματα με υπολογιστές του 1970 που χρησιμοποιούν δισκέτες οκτώ ιντσών.

Σύμφωνα με μια έκθεση από το US Government Accountability Office (GAO), το Υπουργείο Άμυνας (DOD), “συντονίζει τις επιχειρησιακές λειτουργίες των πυρηνικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, και τα πυρηνικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη” χρησιμοποιώντας προ-ιστορικά συστήματα υπολογιστών.nuclear submarine floppy disks

Η ίδια έκθεση εξηγήσει ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι ξοδεύουν γύρω στα 61 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη διατήρηση των τεχνολογιών λόγω της γήρανσης (βλέπε floppy disks), ένα ποσό που είναι περίπου τρεις φορές περισσότερο από ό, τι θα ξόδευε η κυβέρνηση αν χρησιμοποιούσε νέα συστήματα.

“Αυτό το παραμένει σε χρήση, διότι, εν ολίγοις, εξακολουθεί να λειτουργεί,” δήλωσε η εκπρόσωπος του πενταγώνου Πεντάγωνο Valerie Henderson δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ας δούμε όμως ακριβώς τι σημαίνουν δισκέτες οκτώ ιντσών. Έχουν χωρητικότητα 237.25KB, η οποία είναι αρκετή για να αποθηκεύσει περίπου 15 δευτερόλεπτα ήχου.  Αν θέλαμε να το συγκρίνουμε με μια φθηνή κάρτα μνήμης των 32GB, θα χρειαζόμασταν πάνω από 130.000 δισκέτες για να έχουμε την ίδια χωρητικότητα  αποθήκευσης.

Το γεγονός μπορεί να ακούγεται διασκεδαστικό, αλλά βάζαμε την μια δισκέτα πάνω στην άλλη, θα χτίζαμε ένα πύργο 200 μέτρων στο ύψος!
Αυτές οι δισκέτες λοιπόν κρατάνε ασφαλείς τους Αμερικάνους τα βράδια.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, δήλωσε όμως ότι σκοπεύει τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων τους. “Οι μονάδες δισκέτας έχουν προγραμματιστεί να αντικατασταθούν με ασφαλείς ψηφιακές μέχρι το τέλος του 2017”, δήλωσε η Henderson.floppy disks

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να αντικαταστήσει πλήρως το σύστημα μέχρι το τέλος του 2020. Όμως, υπάρχουν μερικά συστήματα που στηρίζουν όλη την εκτεταμένη κυβερνητική μηχανή της Αμερικής.

Στο Υπουργείο Οικονομικών, ας πούμε το μεγαλύτερο μέρος των για μεμονωμένους φορολογούμενους και επιβολής φόρου τρέχει σε μια γλώσσα προγραμματισμού που λειτουργεί μόνο σε πολύ παλιούς μεγάλους υπολογιστές IBM.

TNW

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).