KiloCore ο πρώτος επεξεργαστής με 1000 πυρήνες

KiloCore; Αν έχετε να σταματήσει να ενδιαφέρεστε για τις αλλαγές του hardware στα σημερινά προσωπικά , μάλλον δεν θα μπορέσετε να προσπεράσετε την παρακάτω είδηση.

Ίσως σας φαίνεται ότι δεν έχει και τόσο σημασία τον τελευταίο διάστημα καθώς όλα τα νέα hardware είναι υψηλής τεχνολογίας. Αν όμως δουλεύετε σε πολύπλοκα όπως η κρυπτογράφηση, θα χρειαστείτε όλη τη δύναμη από τους π συστήματος που μπορείτε να έχετε στα χέρια σας.kilocore chip

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια ομάδα ερευνητών στο University of California Davis σχεδίασε ένα μικροτσίπ με 1.000 επεξεργαστές που ο καθένας από αυτούς μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα. Ονομάζεται KiloCore.

Το chip είναι σε θέση να επεξεργαστεί 1780000000000 εντολές το δευτερόλεπτο, κάτι το οποίο κάνει την ομάδα να πιστεύει ότι δημιούργησαν το υψηλότερο clock-rate επεξεργαστή που σχεδιάστηκε ποτέ σε πανεπιστήμιο. Η IBM είχε κατασκευάσει ένα χρησιμοποιώντας ένα 32nm CMOS από εκείνο που χρησιμοποιούν τα σύγχρονα chips του UC.

Επειδή κάθε επεξεργαστής μπορεί να τρέξει μόνη του και να σταματήσει όταν δεν ται, ο KiloCore μπορεί να χρησιμοποιήσει την ενέργεια τόσο αποτελεσματικά ώστε μπορεί να τροφοδοτείται από μια μπαταρία ΑΑ. Οι ερευνητές του UC αναφέρουν ότι το chip τους, τρέχει εντολές πάνω από 100 φορές πιο αποτελεσματικά από ό, τι ένας σύγχρονος επεξεργαστής laptop.

Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν 1.000 πυρήνες ούτως ή άλλως; Σκεφτείτε την επεξεργασία βίντεο, λειτουργίες κρυπτογράφησης και το χειρισμό επιστημονικών δεδομένων. Όχι, δεν μπορείτε να το δανειστείτε για να παίξετε DOOM σε 4K.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).