Controlled folder προστασία από κρυπτογράφηση ransomware

Controlled folder access: Τα Windows έχουν πληγεί δύο φορές από μολύνσεις ransomware τους τελευταίους μήνες. Χιλιάδες υπολογιστές κατέληξαν με κρυπτογραφημένα αρχεία από το κακόβουλο λογισμικό, αφού οι ιδιοκτήτες δεν κατάφεραν να προστατεύσουν σωστά τα δεδομένα τους, με ενημερώσεις ή στην έσχατη με κάποιο backup.Controlled folder

Η Microsoft είχε διαθέσει ενημερώσεις των που είχαν σαν στόχο να εμποδίσουν αυτές τις μολύνσεις, και τα περισσότερα από τα συστήματα που μολύνθηκαν δεν είχαν εγκαταστήσει τα πιο πρόσφατα patches.

Έτσι ήταν πολύ σαφές ότι η εταιρεία πρέπει να αναπτύξει μια λύση που θα κρατούσε τους χρήστες ασφαλείς, ακόμα και αν δεν υπήρχαν διαθέσιμες ενημερώσεις.

Ας μιλήσουμε για το Controlled folder access.

Πρόκειται για ένα νέο χαρακτηριστικό που δοκιμάζει η Microsoft αυτή τη στιγμή με τη βοήθεια των . Το νέο χαρακτηριστικό υποτίθεται ότι θα παρακολουθεί τους κρίσιμους φακέλους και θα ειδοποιεί τους χρήστες κάθε φορά που κάποια εφαρμογή θα προσπαθεί να κάνει μη εξουσιοδοτημένες κινήσεις.

Το νέο εργαλείο Controlled folder access είναι ενσωματωμένο στο Κέντρο ασφαλείας του Windows στα Windows 10 Fall Updates build preview.  Αναμένεται να είναι διαθέσιμο για όλους, με την επίσημη κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος τον Σεπτέμβριο.

Τέρμα η κρυπτογράφηση από ransomware;

Με τους φακέλους των Windows να προστατεύονται από προεπιλογή, το νέο χαρακτηριστικό θα μπορεί να παρακολουθεί οποιοδήποτε φάκελο στο σύστημά σας, ακόμη και σε κοινόχρηστα και να αντιστοιχίζει δίσκους, διασφαλίζοντας ότι αν υπάρχει ransomware, δεν θα μπορεί να κάνει τροποποιήσεις στο PC σας.

Οι χρήστες των Windows 10 θα μπορούν να ορίσουν τους φακέλους που προστατεύονται, ενώ θα μπορούν να ορίζουν εξαιρέσεις, που θα επιτρέπουν σε άλλες αξιόπιστες εφαρμογές να πραγματοποιούν αλλαγές στους προστατευμένους φακέλους.

Οι εφαρμογές που προσπαθούν να κάνουν αλλαγές σε προστατευμένους φακέλους χωρίς εξουσιοδότηση θα μπαίνουν αυτόματα σε μια μαύρη λίστα που μπορούν να έχουν μόνο οι διαχειριστές.

Με αυτό τον τρόπο, τα Windows 10 ευελπιστούν να δώσουν στους χρήστες τους τον πλήρη έλεγχο των εφαρμογών που μπορούν να τροποποιήσουν αρχεία.

Με αυτό τον τρόπο θα εμποδίζουν απειλές όπως τα ransomware που προσπαθούν να τροποποιήσουν το σύστημα χωρίς να λάβουν οι χρήστες κάποια ειδοποίηση.

Αυτό που δεν ανέφερε η Microsoft είναι το τι μπορεί να συμβεί, αν κάποιο zero-day exploit επιτρέπει στο ransomware να αποκτήσει δικαιώματα διαχειριστή…..

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).