Mozilla Firefox 57 browser: γίνονται θαύματα;

Το ίδρυμα προγραμματίζει να επιστρέψει στον πόλεμο αγοράς των προγραμμάτων περιήγησης με τον Firefox 57, ο οποίος στοχεύει να κλείσει το χάσμα ταχύτητας του , να χρησιμοποιήσει κάπως την τεχνητή νοημοσύνη και ενδεχομένως να τροποποιήσει το μοντέλο χρηματοδότησής του από τα μέλη του.

Ίσως γελάτε, αλλά καλά θα κάνετε να συνειδητοποιήσετε ότι το ίδρυμα Mozilla είναι κάτι περισσότερο από ένας εξειδικευμένος παίκτης στην αγορά των προγραμμάτων περιήγησης, και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.Mozilla Firefox 57 browser

Από την άλλη, ο Stephen Shankland του CNET περιέγραψε το γενικό σχέδιο επιστροφής του Mozilla. Οι πιθανότητες είναι αποθαρρυντικές. Η Microsoft έχει τον Internet Explorer, αλλά γύρισε στον Edge, χωρίς να καταφέρει και πάρα πολλά. Ο Chrome της Google, ένα το οποίο είναι συνεχώς ενημερωμένο όπως ο παλιός Firefox, και κυριαρχεί στην περιήγηση σε επιτραπέζιους και κινητούς υπολογιστές. Ο Safari της Apple δεν έχει και τόσους οπαδούς, εκτός των συστημάτων της εταιρείας.

Προσθέστε τα όλα αυτά και θα καταλάβετε την κυριαρχία της Google.

Το StatCounter εμφανίζει το Chrome με ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 54%, με το Safari να φτάνει το 14% ενώ ο Firefox, ο IE και ο Edge είναι κοντά στο 6%. Τα στατιστικά στοιχεία της StatCounter εμφανίζουν όλες τις πλατφόρμες.

Όσον αφορά τα στατιστικά του SecNews, ο Chrome κυριαρχεί με ένα ποσοστό που φτάνει το 58,47%, ακολουθεί ο Firefox με 15.03%, ο Safari με 8.61, και το Android Webview με 7.41. Οι browsers της Microsoft φτάνουν μετά βίας το 2%.

Χρειαζόμαστε το Mozilla με τον ίδιο τρόπο που χρειαζόμαστε την AMD.

Είναι ναι μεν ένας δευτερεύων προμηθευτής αλλά μπορεί να περάσει ορισμένα όρια στον κορυφαίο.

Κάθε εταιρεία της βιομηχανίας της τεχνολογίας χρειάζεται έναν ισχυρό δευτερεύοντα παίκτη. Η Microsoft εναντίον της Google φαίνεται να είναι απλώς ένα παιχνίδι δύναμης μεταξύ γιγάντων στα προγράμματα περιήγησης. Η Apple είναι ο τρίτος γίγαντας.

Ο Shankland μας δίνει τροφή για σκέψη:

  • Το ίδρυμα Mozilla μπορεί να έχει πρόβλημα στο να κάνει τους ανθρώπους να νοιαστούν για τον Firefox 57. Το ίδρυμα Mozilla είναι σταυροφόρος, αλλά είναι απίθανο να νοιαστούν οι μάζες.
  • Η ταχύτητα φυσικά και είναι το μεγάλο ζητούμενο, αλλά δεν είναι σαφές ότι το ίδρυμα Mozilla μπορεί να την προσφέρει ή ότι το μερίδιο αγοράς θα ακολουθήσει. Η Mozilla δήλωσε ότι μπορεί να ανεβάσει το μερίδιο αγοράς των browser στο 15% έως και 20%.
  • Το ίδρυμα Mozilla δεν είναι οικοσύστημα (δεν διαθέτει κάποιο λειτουργικό σύστημα) και αυτό μπορεί να περιορίσει την επιτυχία του.

Με απλά λόγια, οι πιθανότητες για το ίδρυμα Mozilla όσο και αν χρειάζεται στο παιχνίδι, δεν φαίνονται και τόσο καλές. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνει αρκετή πρόοδο για να μείνει σαν ένα αντίβαρο στο κατεστημένο των browsers.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).