Microsoft: απαγορεύει τις ενημερώσεις σε μη πιστοποιημένα antivirus

Η Microsoft δεν θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε μελλοντικές ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι η εταιρεία ανάπτυξης του λογισμικού ασφαλείας που χρησιμοποιείτε να ορίσει ένα συγκεκριμένο κλειδί μητρώου που πιστοποιεί τη συμβατότητα της εφαρμογής με τα Windows.

Ως μέρος των ενημερώσεων ασφαλείας για τις επιθέσεις CPU και Specter, η Microsoft απαίτησε από όλους τους προμηθευτές εφαρμογών ασφαλείας να επιβεβαιώσουν τη συμβατότητα με τις διορθώσεις στην CPU και στη συνέχεια να ορίσουν ένα κλειδί μητρώου στα προϊόντα τους που πιστοποιεί τη συμβατότητα. Χωρίς αυτό το κλειδί, η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας της Microsoft απλά δεν θα εγκατασταθεί.Microsoft

Η Microsoft διευκρίνισε ότι αυτός ο νέος κανόνας θα ισχύει για όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι από εσάς χρησιμοποιούν μη συμβατά antivirus τρίτων δεν θα προστατεύονται από τις μελλοντικές ενημερώσεις της Microsoft.

“Οι πελάτες δεν θα λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας από τον Ιανουάριο του 2018 (ή τυχόν μεταγενέστερες ενημερώσεις ασφαλείας) και δεν θα προστατεύονται από ευπάθειες ασφαλείας, εκτός εάν ο προμηθευτής του λογισμικού αντιμετώπισης ιών ορίζει το ακόλουθο κλειδί μητρώου”, αναφέρουν οι σημειώσεις στη σελίδα υποστήριξης της Microsoft. (το κλειδί το επισυνάπτουμε παρακάτω σε μορφή .reg, για όσους το χρειάζονται)

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής των επιδιορθώσεων για τις δύο επιθέσεις, η Microsoft ανακάλυψε ότι ορισμένα antivirus πραγματοποιούσαν “μη υποστηριζόμενες κλήσεις στη μνήμη του πυρήνα των Windows.” Έτσι πολλοί ήταν αυτοί που παρατήρησαν σφάλματα BSOD μετά την εφαρμογή της ενημερωμένης έκδοσης. Για να αποφευχθεί το συγκεκριμένο , η εταιρεία ανακοίνωσε το παραπάνω κανονισμό.

Ο ερευνητής ς Kevin Beaumont συνέταξε μια μια λίστα με προϊόντα προστασίας από ιούς που είναι συμβατά με την ενημέρωση της CPU της Microsoft και έχουν ορίσει σωστά το απαραίτητο κλειδί μητρώου στα Windows.

Μπορείτε να δείτε τα προιόντα που υποστηρίζουν τη νέα απαίτηση της Μicrosoft από εδώ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα συμβατικά προϊόντα προστασίας από ιούς πληρούν και τις δύο απαιτήσεις, ενώ τα προϊόντα ασφαλείας της επόμενης γενιάς έχουν επιβεβαιώσει τη συμβατότητα.

Αν το προιόν ασφαλείας που χρησιμοποιείται δεν είναι στη λίστα μπορείτε να περάσετε το κλειδί με μη αυτόματο τρόπο, κάτι που η Μicrosoft αναφέρει ότι πρέπει να γίνει με εξαιρετική προσοχή.

Θα δώσουμε λοιπόν το κλειδί αλλά και το reg file, για όσους θέλουν να το κάνουν με ένα διπλό click.

Key="HKEY_LOCAL_MACHINE" 
Subkey="SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat" 
Value="cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc" Type="REG_DWORD”
Data="0x00000000”

iGuRu_QualityCompat.reg Δεξί click, Αποθήκευση ως

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).