Facebook Messenger Kids: γιατί αντιδρούν με την εφαρμογή;

Μια ομάδα οργανώσεων που αποτελείται από παιδαγωγούς, εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικούς καλεί το Facebook να σταματήσει την κυκλοφορία του Messenger Kids.

Οι οργανώσεις απέστειλαν μια επιστολή στον CEO του Facebook CEO Mark Zuckerberg ζητώντας από την εταιρεία να διακόψει την κυκλοφορία του Messenger Kids και να αφήσει τα παιδιά να απολαύσουν την παιδική τους .Messenger Kids

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το Messenger Kids είναι μια έκδοση του Facebook Messenger που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από έξι (!) μέχρι δώδεκα ετών. Μέσω της ς, οι τους έχουν τον έλεγχο, επιλέγοντας ποιοι μπορούν να είναι φίλοι με τα παιδιά τους. Η “επαναστατική” εφαρμογή δίνει επίσης τη δυνατότητα στους γονείς να βλέπουν ακριβώς τι συμβαίνει κατά την διάρκεια των συνομιλιών.

Ωστόσο η εφαρμογή εξακολουθεί να επιτρέπει το Facebook σε παιδιά.

Μόλις ανακοινώθηκε η εφαρμογή, οι γονείς εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ότι το Facebook στοχεύει σε μικρά παιδιά.

Όπως αναφέρει η , αυτή η ανησυχία συσσωρεύτηκε σε μια επιστολή της The Campaign for a Commercial-Free Childhood (CCFC), με την υποστήριξη πολλών άλλων οργανισμών.

Στην επιστολή (PDF) η CCFC και οι υποστηρικτές της καλούν το Facebook να «σταματήσει το Messenger Kids», υποστηρίζοντας ότι “η υπερβολική χρήση ψηφιακών συσκευών και κοινωνικών μέσων είναι επιβλαβής για τα παιδιά και τους εφήβους, καθώς είναι πολύ πιθανό αυτή η νέα εφαρμογή να υπονομεύει την υγιή ανάπτυξη”.

Η επιστολή υποστηρίζει επίσης ότι τα παιδιά “δεν είναι αρκετά μεγάλα για να αρχίσουν την περιήγησή τους στις πολυπλοκότητες των ηλεκτρονικών σχέσεων” και “δεν έχουν αναπτύξει πλήρως την κατανόηση της ιδιωτικής τους ζωής.”

Αναφέρονται δε, πρόσφατες μελέτες που δείχνουν πώς η χρήση των μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα παιδιά με διάφορους τρόπους.

Το Facebook όμως φέρεται να έχει απαντήσει ήδη, αναφέροντας σε διάφορες δημοσιεύσεις ότι δεν σχεδιάζει να σταματήσει την κυκλοφορία του Messenger Kids.

Το Facebook αναφέρει ότι προσπάθησε να διασφαλίσει ότι το Messenger Kids είναι όσο το δυνατόν πιο αβλαβές.

Ωστόσο σύμφωνα με τους γονείς, εξακολουθεί να είναι μια εφαρμογή που σχεδιάστηκε για να συνδέει στο παιδιά ηλικίας από έξι ετών.

Θα αφήνατε τα παιδιά σας να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Messenger Kids σε τέτοια ηλικία;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).