Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Η Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ είναι μια ομάδα φοιτητών με στόχο την διάδοση και την προώθηση του ελεύθερου λογισμικού στο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σκοπός της δεν είναι η προώθηση κάποιου συγκεκριμένου ελεύθερου λειτουργικού συστήματος, ούτε η εναντίωση σε κάποια εταιρεία ή ιδιόκτητο πακέτο λογισμικού.Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ

Η κοινότητα επιδιώκει την διάδοση του ελεύθερου λογισμικού στον χώρο του Πολυτεχνείου με την διαδικτυακή αλλά και φυσική της παρουσία σε αυτόν, προσφέροντας τεχνική υποστήριξη σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο αλλά και διοργανώνοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα σχετικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

 

Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ: Τι προσφέρει;

Η κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ προσφέρει πολλές για φοιτητές ΕΜΠ και μη, που υποστηρίζονται από τα ίδια τα μέλη της. Κύριο μέρος της κοινότητας είναι η αίθουσα της στη Πολυτεχνειούπολη. Ο καθένας μπορεί να κανονίσει παρουσιάσεις, workshops, ακόμα και να δουλέψει σε κάποιο του στην αίθουσα (αρκεί να υπάρξει συνεννόηση με κάποιον κλειδοκράτορα για να παραμείνει ανοιχτή η αίθουσα).

Ακόμη, μπορείτε:

  • να συζητήσετε στο forum
Εδώ συζητάμε θέματα της κοινότητας, του Πολυτεχνείου, του ελεύθερου λογισμικού, και άλλα. Εδώ επίσης μπορείτε να ζητάτε βοήθεια για όποιο σχετικό έχετε!
  • να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες των συμφοιτητών μας στην mailing list
Ο γενικός και εύκολος τρόπος επικοινωνίας με όλη τη Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού. Εδώ ανακοινώνει όποιος θέλει ό,τι θέλει σχετικά με τη κοινότητα και το ελεύθερο λογισμικό
  • να διαβάσετε άρθρα στο wiki
τα άρθρα γράφονται από φοιτητές για φοιτητές. Αν πιστεύετε ότι έχετε να προσφέρετε γνώση στο wiki, είστε ελεύθεροι να κάνετε όποια προσ θέλετε.
το XMPP είναι ένα ανοιχτό πρωτόκολλο επικοινωνίας IM. Με αυτό μπορείτε να επικοινωνείτε με άλλα άτομο στο διαδίκτυο, δωρεάν και με μέσω του server.
  • να δημιουργήσετε repositories στο git server
Οδηγίες για το GitLab και για το git.

όλα βασισμένα σε Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).