DNS: πως να βρείτε τα γρηγορότερα DΝS resolvers για το σύστημά σας

Ο λόγος αυτής της δημοσίευσης είναι η ανακοίνωση της για την διάθεση νέων DNS, οι οποίοι σύμφωνα με την εταιρεία παρέχουν βελτιωμένη και ταχύτερους χρόνους αντίδρασης. Είναι όμως οι DNS της Cloudflare γρηγορότεροι από τους DNS των , Quad9, ή τους Google Public DNS;

Θα το δούμε παρακάτω.

DNS

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι όταν μιλάμε για ταχύτητα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πάρα πολλά εξαρτώνται από το πόσο κοντά βρίσκεστε σε έναν συγκεκριμένο ανιχνευτή DNS.
Εάν είστε ακριβώς στο δρόμο προς σε ένα κέντρο δεδομένων που φιλοξενεί τους DNS της OpenDNS, θα είναι ο ταχύτερος DΝS resolver. Κάποιος άλλος που ζει σε μία άλλη χώρα, θα έχει τελείως διαφορετικά .

Για να μάθετε ποιος DΝS provider είναι γρηγορότερος για εσάς, θα πρέπει να το ελέγξετε μόνοι σας.

Πως; Θα χρειαστείτε την εντολή BIND των Unix. Αν δεν τε κάποιο unix λειτουργικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Dig της ιστοσελίδας Geektools.

Από το shell των Unix/Linux, μπορείτε να τρέξετε το dig με την παρακάτω ενδολή:

dig @DNS_διεύθυνση_IP test.gr

Όπου το DNS_διεύθυνση.IP είναι η IP του DΝS server που θέλετε να ελέγξετε και test.gr ένα site που θέλετε να δείτε πως ανταποκρίνεται με το συγκεκριμένο DΝS. Επομένως, για να δείτε το πόσο γρήγορα ανταποκρίνονται τα Google Public DNS στην διεύθυνση IP του iguru.gr, θα πρέπει να τρέξετε την παρακάτω εντολή:

dig @8.8.8.8 iguru.gr

Αυτό ήταν. Αυτό που σας ενδιαφέρει στα αποτελέσματα είναι η γραμμή που αναφέρει το “Query time”. Τα αποτελέσματα που θα δείτε είναι σε χιλιοστά δευτερολέπτου, και αναφέρονται στον χρόνο που χρειάζεται ο DΝS resolver να σας δώσει την απάντηση. Όσο μικρότερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο το καλύτερο.

Εάν τρέχετε κάποιο σύστημα με Linux, υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα shell, το dnsperftest, το οποίο μπορεί να σας δώσει γρήγορα αποτελέσματα για τους πιο δημοφιλείς DΝS resolvers.

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δείτε ποιο είναι o καλύτερος πάροχος DΝS για σας. Όπως προαναφέραμε όσοι δεν διαθέτουν κάποιο σύστημα με Linux το Dig του Geektools θα σας εμφανίσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).