StressPaint malware στο Facebook: Προσοχή κυκλοφορεί τώρα.

StressPaint: Αν κάποιος από εσάς χρησιμοποίησε μια εφαρμογή ζωγραφικής στο που διαφημίζεται σαν εργαλείο για την ανακούφιση από το άγχος, βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό που κλέβει πληροφορίες σύνδεσης αλλά και πληροφορίες πληρωμών αν υπάρχουν στον λογαριασμό.

Το ‘StressPaint' εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από λίγες ημέρες και μέχρι στιγμής έχει μολύνει πάνω από 45.000 χρήστες του Facebook. Οι επιθέσεις φαίνεται να απευθύνονται ειδικά στους χρήστες που χρησιμοποιούν σελίδες του Facebook και έχουν ρυθμίσει κάποια μέθοδο ς στο λογαριασμό τους.StressPaint

Αποκαλύφθηκε από την εταιρεία ασφαλείας Radware. Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό δείχνει να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα σε όλο τον κόσμο με πολύ υψηλά ποσοστά μόλυνσης, και φαίνεται σύμφωνα με τους , να έχει “αναπτυχθεί επαγγελματικά”.

Το StressPaint κλέβει τις πληροφορίες του λογαριασμού του θύματος αντιγράφοντας το περιεχόμενο των cookies του προτος Chrome και των αρχείων ημερομηνίας σύνδεσης. Μόλις εντοπιστούν τα αποθηκευμένα διαπιστευτήρια του Facebook, αποστέλλονται σε ένα διακομιστή που έχει οριστεί από τους κακόβουλους δημιουργούς του.

Με τα κλεμμένα διαπιστευτήρια, συλλέγονται επιπλέον πληροφορίες από τον παραβιασμένο λογαριασμό, όπως ο αριθμός των φίλων, αν ο λογαριασμός διαχειρίζεται κάποια σελίδα ή όχι ή αν έχει ρυθμιστεί κάποιος τρόπος πληρωμής.

Πιστεύουμε ότι η διεργασία του κακόβουλου λογισμικού είναι ενεργή στο για λιγότερο από ένα λεπτό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις , κάτι που βοηθά το malware να παραμένει μη ανιχνεύσιμο.

Επί του παρόντος, οι επιθέσεις μοιάζουν να συλλέγουν δεδομένα, αλλά οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κλεμμένες πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς και διάφορους τρόπους, όπως με την πώληση των διαπιστευτηρίων σε υπόγεια forums, με εκβιασμούς των θυμάτων, για κατασκοπεία, κέρδος από τις κλεμμένες πληροφορίες πληρωμών και πολλά άλλα καθόλου μα καθόλου ευχάριστα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).