Χρησιμοποιήστε το Run για να ξεκινήσετε τα προγράμματα σας σαν Administrator

Οι χρήστες των Windows πλέον μπορούν να χρησιμοποιούν την εντολή Run για την εκκίνηση προγραμμάτων και διαφόρων εργαλείων διαχείρισης με δικαιώματα Administrator.

Υπάρχει μια σειρά από μεθόδους για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα ως Administrator στα . Ίσως ο ευκολότερος να είναι να πληκτρολογήσετε το όνομα του προτος στο πεδίο αναζήτησης στην εργασιών και στη συνέχεια να πιέσετε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Enter.

Ένας άλλος είναι να πληκτρολογήσετε το όνομα του προγράμματος στο πεδίο αναζήτησης ή στην , να κάνετε δεξί κλικ επάνω στο όνομα του προγράμματος και μετά κάνετε κλικ στην επιλογή “Εκτέλεση ως ”.

Εκτός από τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχει ένας νέος τρόπος εκτέλεσης των προγραμμάτων ως διαχειριστής στα Windows 10 από την έκδοση έκδοση 1803. Μετά το τελευταίο μεγάλο update των Windows που ξεκίνησε από τις 10 Απριλίου 2018, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εντολή Run για να εκκινούν τα προγράμματα ως διαχειριστές.

Για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα ως διαχειριστής χρησιμοποιώντας την εντολή Run, απλά πρέπει να πληκτρολογήσετε το εκτελέσιμο όνομα του προγράμματος στο πλαίσιο της εντολής Run και στη συνέχεια να πατήσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl, Shift και Enter (Ctrl + Shift + Enter).

Παρόλο την νέα μέθοδο, θεωρούμε ότι η εκκίνηση ενός προγράμματος ως διαχειριστής γίνεται εύκολα χρησιμοποιώντας το μενού “Έναρξη”, καθώς μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομα του προγράμματος και στη συνέχεια να πατήσετε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Enter. Ενώ κατά τη χρήση της εντολής “Εκτέλεση” (Run Command), ίσως να μην μπορείτε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απλά πληκτρολογώντας το όνομά του. Τα περισσότερα από τα ενσωματωμένα προγράμματα και τα δημοφιλή προγράμματα τρίτων, μπορούν να ξεκινήσουν πληκτρολογώντας τα ονόματά τους, αλλά δεν είναι πάντα ίδια τα ονόματα των προγραμμάτων με το όνομα των εκτελέσιμων αρχείων τους. Για παράδειγμα, για να ξεκινήσετε το Office Word, πρέπει να πληκτρολογήσετε το “WinWord” ή το “WinWord.exe” αντί του ονόματος “Office Word” ή του “Word”.

Παρ ‘όλα αυτά, έχουμε πλέον έναν νέο τρόπο εκτέλεσης προγραμμάτων ως διαχειριστής στα Windows 10.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).