Ποια antivirus προγράμματα καθυστερούν το υπολογιστή σας

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις 9 Μαΐου 2018, από την AV-Comparatives, ταξινόμησε τα antivirus προγράμματα που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά, ως προς τον χρόνο που καθυστερούν την απόδοση του συστήματος σας, για υπολογιστές που τρέχουν Windows 10.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ένα Lenovo G50 που τροφοδοτήθηκε με ένα chip Intel Core i3, μία μνήμη RAM 4GB και ένα σκληρό δίσκο. Το λειτουργικό ήταν τα Windows 10, με την έκδοση Fall Creators Update και όλες τις εφαρμογές εγκαταστάθηκαν με τις προεπιλεγμένες τους ρυθμίσεις.
Η AV-Comparatives πραγματοποίησε μια σειρά από εργασίες, όπως αντιγραφή , αρχειοθέτηση και αφαίρεση αρχείων, εγκατάσταση και κατάργηση εφαρμογών, εκκίνηση προγραμμάτων, λήψη αρχείων, περιήγηση σε και την εφαρμογή PCMark 10 ως αναφορά.

Η χειρότερη απόδοση καταγράφηκε κατά τη δοκιμή του Windows Defender της Microsoft, το οποίο έρχεται προεγκατεστημένο στα Windows 10. Το Windows Defender προκάλεσε σημαντική πτώση στην απόδοση κατά την αντιγραφή αρχείων και την εγκατάσταση εφαρμογών, με την μικρότερο πτώση να σημειώνεται κατά τη διάρκεια της λήψης αρχείων. Η λύση ασφαλείας της Microsoft πέτυχε 96,7 μονάδες στο σκορ του PCMark 10, το οποίο δεν είναι τόσο καλό όσο το 99,4 βαθμοί της Avira , αλλά δεν είναι τόσο κακό όσο και το 95,2 βαθμοί της Quick Heal.

Το Windows Defender σε συνολική βαθμολογία πέρασε πανηγυρικά στην τελευταία θέση, ενώ οι εφαρμογές K7, ESET, Avast , AVG , Bitdefender και Kaspersky έλαβαν τα καλύτερα .

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των antivirus λύσεων, επηρέασε ελάχιστα την απόδοση κατά την περιήγηση σε ιστότοπους ή κατά την αντιγραφή αρχείων, αλλά η μεγαλύτερη επιβράδυνση καταγράφηκε κατά την εκκίνηση εφαρμογών για πρώτη φορά. Προϊόντα των εταιρειών Tencent, , Emsisoft και VIPRE επιβραδύνουν τα συστήματα κατά την πρώτη εκτέλεση νέων εφαρμογών.

Σε σχετικά σημείωση της η AV-Comparatives αναφέρει ότι “παρόλο που αναφέρουμε τα αποτελέσματα για το πρώτο άνοιγμα μίας εφαρμογής καθώς και για τα επόμενα ανοίγματα, θεωρούμε τα επόμενα ανοίγματα πιο σημαντικά, αφού η αυτή γίνεται αρκετές φορές από τους χρήστες” .

Λάβετε υπόψη σας ότι αυτή η έρευνα διεξήχθη με μια συσκευή χαμηλού επιπέδου, οπότε ο αντίκτυπος στην απόδοση μπορεί να είναι σημαντικά μικρότερος στην περίπτωση ενός υπολογιστή με νεότερα υλικά και με SSD δίσκους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).