Νέο Gmail: Που πήγαν οι επαφές μου;

Η Google πριν από λίγο καιρό, διέθεσε το νέο σχεδιασμό του Gmail. Σε γενικές γραμμές, κάθε φορά που κάποια δημοφιλής ανασχεδιάζεται, πολλοί χρήστες είναι δυσαρεστημένοι. Προσωπικά δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το Gmail. Όλα φαίνονται αρκετά καλά και υπάρχουν νέες λειτουργίες όπως το confidential mode και η λειτουργία χωρίς σύνδεση.

Όμως αναζητώντας τις νέες λειτουργίες του Gmail, πρόσεξα ότι η λειτουργία επαφές έχει μετακινηθεί στο νέο σχεδιασμό. Ο παλιός σχεδιασμός σας επέτρεπε να δείτε και να επεξεργαστείτε τις επαφές αλλά στο νέο σχέδιο, δεν υπάρχουν πουθενά.

Ας δούμε πως μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις επαφές του νέου Gmail.

Η Google φέρεται να αφαίρεσε την αποκλειστική σελίδα των επαφών που διέθετε το Gmail. Έτσι αν την ψάχνετε κάτω από το Gmail μάλλον θα απογοητευτείτε.
Gmail
Δεν θα βρείτε τον πίνακα που σας επέτρεπε να έχετε πρόσβαση και να επεξεργαστείτε τις επαφές σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χάθηκαν. Είναι ακόμα εκεί και συνεχίζουν να συγχρονίζονται με το λογαριασμό σας στο Google, αλλά η πρόσβαση στη λειτουργία έγινε λίγο πιο δύσκολη.

Ας δούμε πως μπορείτε να βρείτε τις επαφές σας. Μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Με τον πρώτο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο στις επαφές που έχουν συγχρονιστεί με το Λογαριασμό σας Google. Υπάρχει μια νέα αποκλειστική ιστοσελίδα που είναι ανεξάρτητη από το Gmail σε δύο διαφορετικές εκδόσεις.

Η νέα έκδοση με το γνωστό Material design της Google είναι ακόμα σε μορφή Beta και η παλιά σταθερή έκδοση Επαφών της Google που είναι σχεδόν όμοια με αυτή που διέθετε το Gmail πριν αφαιρεθεί. Θα πρέπει να προσθέσετε ένα σελιδοδείκτη σε οποιαδήποτε έκδοση θέλετε να τε. Αν δεν χρησιμοποιείτε τον Google , το bookmarking της σελίδας που σας αρέσει περισσότερο είναι ο καλύτερος και ο ταχύτερος τρόπος πρόσβασης στις επαφές σας στο νέο Gmail.

Εάν χρησιμοποιείτε τον Chrome τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη εφαρμογή Contacts της Google για πρόσβαση στις Επαφές σας.

Ανοίξτε μια νέα καρτέλα στο Chrome και κάντε κλικ στο του μικρού πλέγματος δίπλα στην εικόνα του προφίλ σας. Θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο που θα εμφανίζει τις διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες τις Google στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση. Προς τα κάτω θα βρείτε τις Επαφές.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

6 Comments

Leave a Reply
  1. Όταν επιλέγετε δημιουργία νέου email, να πατάτε πάνω στο Προς: και θα σας βγάλει όλη την λίστα των επαφών σας.

    • Σε ευχαριστω, μου ειχε σπασει τα νευρα να ψαχνω τις επαφες που χαθηκαν με τη νεα μορφη του gmail. Πανω που μαθαινεις τις σελιδες ξαφνικα τα αλλαζουν ολα και ψαχνεσαι μετα.

  2. Δεν γνωρίζω πολλά με τη χρήση του υπολογιστή. Μ αυτόν τον τρόπο δυσκολεύομαι.

  3. Το καλύτερο πρόγραμμα είναι αυτό που εξυπηρετεί τις ανάγκες μου και είναι συμβατό με προηγούμενες εκδόσεις και στον χειρισμό. Αυτό το θέμα των επαφών είναι απαράδεκτο. Παρόμοια κάνει και η Microsoft με το να αλλάζει τελείως το interface των προγραμμάτων της.

      • Εχουν χαθει κ σε εμενα οι επαφες μου κ οταν θελω να στειλω ενα mail ψαχνω να βρω που ειναι οι επαφες των mail απο προηγουμενες επικοινωνιες. χασιμο χρονου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).