Windows 10 April: χάσατε την επιφάνεια εργασίας σας;

Η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 1803 παρουσιάζει ένα σφάλμα που δεν σας επιτρέπει να δείτε την επιφάνεια εργασίας σας. Το λειτουργικό της Microsoft φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να βρει (σε ορισμένα συστήματα) τον φάκελο C:\windows\system32\config\systemprofile\desktop.Windows 10

Το συγκεκριμένο σφάλμα όπως είπαμε και παραπάνω δεν σας αφήνει να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας σας, και μπορεί να εμφανιστεί αν ενημερώνετε κάποια παλαιότερη έκδοση αλλά και μετά από μια καθαρή εγκατάσταση.

Παρακάτω θα δούμε διαφορετικούς τρόπους αποκατάστασης του σφάλματος:

1. Πατήστε μαζί τα δύο πλήκτρα Win + R για να ανοίξετε το RUN. Πληκτρολογήστε cmd.exe και πιέστε Ctrl+Shift+Enter για να ανοίξετε τη γραμμή με δικαιώματα διαχειριστή.
Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε enter.

userpasswords2

Η εντολή θα ανοίξει το παράθυρο του “Λογαριασμοί χρηστών”. Προσθέστε ένα νέο χρήστη με click στο Προσθήκη. Μπορείτε να προσθέσετε ένα τοπικό χρήστη ή κάποιο με λογαριασμό της Microsoft.
Μόλις προσθέσετε το χρήστη, κάντε επανεκκίνηση των Windows και συνδεθείτε με το νέο λογαριασμό. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μην χάσετε τα αρχεία σας και για να μην πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά τις εφαρμογές σας.

2. Εάν η παραπάνω μέθοδος δεν δουλεύει, έχετε δύο επιλογές αλλά μπορεί να χάσετε τα αρχεία και τις εφαρμογές που υπάρχουν στο σύστημά σας. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα δίσκο εγκατάστασης των Windows 10.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο δημιουργίας bootable μέσων εγκατάστασης και δημιουργήστε ένα USB που μπορεί να εγκαταστήσει τα Windows 10. Τρέξτε το στον υπολογιστή σας, και θα σας ρωτήσει αν θέλετε να αναβαθμίσετε την τρέχουσα εγκατάσταση. Επιλέξτε την επιλογή αναβάθμισης και όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε να διατηρήσετε αρχεία και εφαρμογές.

Εάν εμφανιστεί ξανά το σφάλμα, δοκιμάστε την προηγούμενη λύση μία ακόμη φορά. Αν και πάλι δεν λειτουργήσει, θα πρέπει να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 10. Για να διατηρήσετε τα αρχεία σας, θα πρέπει να δοκιμάσετε με boot από το Live USB να δημιουργήσετε ασφαλείας των δεδομένων που χρειάζεστε.
Οι εφαρμογές σας θα χαθούν…

______________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).