Do-Not-Buy λίστα με προϊόντα από Ρωσία και Κίνα για τις ΗΠΑ

Do-Not-Buy λίστα από τις Ηνωμένες πολιτείες: Η αμερικανική κυβέρνηση δημιούργησε ένα κατάλογο εταιρειών λογισμικού που οι Αμερικάνοι θα πρέπει να προσέχουν. Ουσιαστικά ζητάει να μην πραγματοποιούνται αγορές από τις συγκεκριμένες εταιρείες, σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος αγορών του Υπουργείου Άμυνας.Do-Not-Buy

Η Ellen Lord, ανέφερε στο Bloomberg, ότι η λεγόμενη λίστα “μην αγοράζετε” (Do-Not-Buy) περιλαμβάνει λογισμικό και hardware από τη Ρωσία και την Κίνα, επειδή ορισμένες από τις εταιρείες “δεν λειτουργούν με τρόπο συμβατό με τα αμυντικά μας πρότυπα”.

Η Lord ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας και συγκεκριμένα το τμήμα της συνεργάστηκε στενά με την IT κοινότητα για να εντοπίσει τις πηγές λογισμικού και hardware – πολλές από τα οποίες προστατευόταν μέσω εταιρειών χαρτοφυλακίου.

Μόλις μια εταιρεία μπαίνει στην Do-Not-Buy λίστα, η κυβέρνηση διασφαλίζει ότι δεν θα αγοράζονται προϊόντα από αυτές τις εταιρείες. Τα ονόματα των εταιρειών δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα αν και μερικές τις γνωρίζουμε ήδη.

Ο Do-Not-Buy κατάλογος όμως έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας και της Δύσης τόσο για τις εισαγωγές όσο και για τις εξαγωγές προϊόντων τεχνολογίας, καθώς το Κογκρέσο και ο επέβαλαν κυρώσεις στη ΖΤΕ και την , οι οποίες έχουν κατηγορηθεί εδώ και καιρό ότι διευκολύνουν την κατασκοπεία στο Πεκίνο.

Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδικασία αφαίρεσης του Kaspersky Software από τα συστήματά της καθώς θεωρεί ότι το προϊόν αποστέλλει δεδομένα στη Ρωσία.

Ομοίως, η Κίνα επέβαλε περιορισμούς το περασμένο έτος στις συσκευές δικτύωσης των ΗΠΑ λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις αμερικανικές πληροφοριών.

__________________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).