CDN τι είναι και πως το χρησιμοποιώ: 10$ δωρεάν KeyCDN σε όλους

Το CDN προέρχεται από τα αρχικά του Delivery Network. Πρόκειται για ένα δίκτυο από servers οι οποίοι διανέμουν το στατικό περιεχόμενο ενός website με βάση τη γεωγραφική θέση του χρήστη που το επισκέπτεται.

Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας. Για όσους δεν γνωρίζουν η ταχύτητα είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό τόσο για τον τελικό χρήστη (επισκέπτη της σελίδας) όσο και για το SEO. Η Google υπολογίζει την ταχύτητα για την κατάταξη της σελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τα Δίκτυα παροχής περιεχομένου ή CDN έχουν πολλά σημεία παρουσίας (POPs) σε όλο τον κόσμο, τα οποία φέρνουν τα αρχεία πιο κοντά στον τελικό χρήστη ώστε να εξασφαλίσουν την ταχύτερη δυνατή παράδοση.
Τα δίκτυα αυτά “σερβίρουν” ένα μεγάλο μέρος περιεχομένου του Διαδικτύου όπως: αρχεία πολυμέσων, λογισμικό, έγγραφα, εφαρμογές, e-commerce, portals, live streaming, on-demand μετάδοση πολυμέσων, κοινωνικά δίκτυα, στατικά αρχεία (.js, .css), κλπ.

Η KeyCDN είναι η υπηρεσία που χρησιμοποιούμε στο iGuRu.gr, που έχουμε θεαματικά αποτελέσματα (δείτε την εικόνα παρακάτω). Λόγω του ότι είμαστε πελάτες της υπηρεσίας, μας διαθέτει μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας (προώθησης) ένα link που προσφέρει 10 δολάρια σε κάθε νέα προκειμένου να δοκιμάσετε το service στο site σας.CDN

Το ποσό των 10 δολαρίων δεν είναι καθόλου μικρό αν χρησιμοποιήσετε την λειτουργία Pull, που σερβίρει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας on the fly χωρίς να είναι αποθηκευμένο στους servers της KeyCDN.
Από την άλλη η λειτουργία Push που διατίθεται επίσης από την εταιρεία, κοστίζει περισσότερο, καθώς όλα σας τα στατικά αρχεία (js, css και εικόνες) σερβίρονται από τους servers της εταιρείας και όχι από τον που φιλοξενεί την σελίδα σας.

Με 10 δολάρια λοιπόν στην λειτουργία Pull, ένα μικρό site (με μικρή κίνηση) θα μπορεί να έχει CDN το επόμενο εξάμηνο στη χειρότερη περίπτωση.

Οι ρυθμίσεις είναι πολύ απλές. Δημιουργήστε το δικό σας zone και με την κατάλληλη επέκταση μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο site σας.

Όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν την υπηρεσία δωρεάν με 10$ επιπλέον στον λογαριασμό τους, μπορούν να κάνουν click στο παρακάτω link:

KeyCDΝ

_____________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Από τα $50 που ξόδεψα μόνο τα 2 έπιασαν τόπο μιας και, η ιστοσελίδα μου είναι πολλή ελαφριά. Έκανα πολλή καλή δουλειά από άποψη SEO.
    Η δε εξυπηρέτηση πελατών απαράδεκτη μιας και, διέγραφαν τα σχόλια που δεν τους άρεσαν και που δεν ήταν διόλου απρεπή.

    Πλιζ, σταματήστε αυτό το αυτόματο refresh, στο 2018 είναι πρωτόγονο και ενοχλητικό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).