Windows 7: 3 χρόνια παράταση στις ενημερώσεις υπό προϋποθέσεις

Windows 7; Η Microsoft έκανε δύο σημαντικές ανακοινώσεις σήμερα στο ιστολόγιο Microsoft 365. Η εταιρεία φαίνεται να αλλάζει τους χρόνους υποστήριξης για τα λειτουργικά συστήματα Windows 7 και Windows 10 υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Ο Jared Spataro, Corporate Vice President για το Office και τα Windows Marketing, αποκάλυψε ότι οι εταιρείες μπορούν να επεκτείνουν την περίοδο υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος Windows 7 κατά τρία χρόνια και ότι οι εκδόσεις Enterprise και Education των Windows 10 ενδέχεται να αλλάξουν να επεκτείνουν την υποστήριξη στους 30 μήνες.Windows 7

Η υποστήριξη για τα Windows 7 θα λήξει στις 14 Ιανουαρίου του , πράγμα που σημαίνει ότι η Microsoft δεν θα κυκλοφορεί ενημερώσεις ασφαλείας από τη μέρα αυτή και μετά.

Οι εταιρικοί πελάτες μπορούν να επιλέξουν να παρατείνουν την περίοδο για τρία επιπλέον έτη, για να εξασφαλίσουν υποστήριξη μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

Η επιλογή αυτή θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες των “Windows 7 Professional και Windows 7 Enterprise σε Volume Licensing” και οι πελάτες με “εγγύηση λογισμικού των Windows, Windows 10 Enterprise ή Windows 10 Education subscriptions” θα έχουν εκπτώσεις στην εκτεταμένη περίοδο υποστήριξης που θα πωλείται ανά .

Ο Spataro ανέφερε ότι το Office 365 ProPlus θα εξακολουθήσει να υποστηρίζεται σε συσκευές με προγράμματα Extended Updates Security (ESU) των Windows 7.

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν συσκευές με Windows 7 Home δεν μπορούν να έχουν εκτεταμένη υποστήριξη.

Η δεύτερη που ανακοίνωσε ο Spataro ισχύει για τους πελάτες των εκδόσεων Enterprise και Education των Windows 10 της Microsoft.

Η αλλαγή επεκτείνει την περίοδο υποστήριξης στις συγκεκριμένες εκδόσεις των Windows 10 σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 30 μήνες. Η προεπιλεγμένη περίοδος υποστήριξης ήταν μέχρι και 18 μήνες για όλες τις εκδόσεις αλλά για τις κυκλοφορίες μακροπρόθεσμης εξυπηρέτησης.

Έτσι:

  • Οι εκδόσεις των Windows 10 Enterprise και Education θα υποστηρίζονται για 30 μήνες, εάν η -στόχος είναι η δεύτερη χαρακτηριστικών του έτους (περίοδος Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου).
  • Όλες οι εκδόσεις Enterprise και Education που υποστηρίζονται αυτήν την περίοδο θα επεκταθούν ώστε να υποστηρίζονται για 30 μήνες από την αρχική κυκλοφορίας τους.
  • Οι εκδόσεις Μαρτίου θα εξακολουθούν να υποστηρίζονται μόνο για 18 μήνες.
  • Οι εκδόσεις Non-Enterprise και Non-Education των Windows 10 θα εξακολουθούν να υποστηρίζονται για 18 μήνες από την ημερομηνία κυκλοφορίας, ανεξάρτητα από το εάν έχει εγκατασταθεί η έκδοση Μαρτίου ή Σεπτεμβρίου.

Η δυνατότητα επέκτασης της προθεσμίας υποστήριξης για τα Windows 7 κατά 3 έτη παρέχει στις εταιρείες τρία επιπλέον χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας. Η εκτεταμένη υποστήριξη όμως κοστίζει και θα είναι διαθέσιμη μόνο στις εκδόσεις Enterprise και Education. Η Microsoft δεν θα παρατείνει την περίοδο υποστήριξης για χρήστες της Hone έκδοσης.

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).