iOS 12 ξεκλειδώστε το λειτουργικό της Apple

Το νέο λειτουργικό της Apple για κινητές δεν είναι και τόσο ασφαλές όσο ισχυρίζεται η εταιρεία. Όπως φαίνεται το iOS 12 ήρθε με σφάλματα που επιτρέπουν με μια αρκετά περίπλοκη την παράκαμψη του κωδικού πρόσβασης.

Η παράκαμψη του κωδικού πρόσβασης φυσικά δίνει πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα της συσκευής, όπως στις φωτογραφίες, τη λίστα επαφών και το address book.iOS 12

Η διαδικασία εκμετάλλευσης του κενού ασφαλείας είναι μάλλον περίπλοκη και απαιτεί τη χρήση της ς Siri, του VoiceOver και της εφαρμογής Notes. Η μέθοδος λειτουργεί σε iPhone smartphones που έχουν εγκατεστημένη την έκδοση iOS 12. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα μοντέλα που υποστηρίζουν τα βιομετρικά Face ID ή Touch ID.

Για να παρακάμψετε τους μηχανισμούς ασφαλείας Face ID και Touch ID θα πρέπει να έχετε φυσική πρόσβαση στη συσκευή (για πολύ λίγο), αλλά και να γνωρίζετε τον αριθμό του τηλεφώνου του θύματος.

Για να παρακάμψετε τον κωδικό πρόσβασης στο iOS 12 πρέπει να καλέσετε Siri από την οθόνη και να ζητήσετε από την ψηφιακή βοηθό της Apple να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία VoiceOver.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να καλέσετε το iPhone που θέλετε να ξεκλειδώσετε από μια άλλη συσκευή και την ώρα της ς, επιλέξτε το απάντηση με μήνυμα και πατήστε το κουμπί «+». Αν η υπηρεσία VoiceOver είναι ενεργοποιημένη, η αποστολή του μηνύματος από το του θύματος θα προκαλέσει ένα σφάλμα στο σύστημα, με αποτέλεσμα ο εισβολέας να μπορεί να έχει πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα της συσκευής, όπως στις φωτογραφίες, τη λίστα επαφών και το address book. Φυσικά μπορεί να δει τη λίστα με τις εξερχόμενες κλήσεις σας και να έχει περισσότερες και λεπτομερείς πληροφορίες για αυτές κάνοντας στο πλήκτρο «i».

Η ανακαλύφθηκε από τον εμπειρογνώμονα ασφαλείας Jose Rodriguez που δημοσίευσε δύο βίντεο για να αποδείξει το πρόβλημα. Προς το παρόν η ευπάθεια δεν έχει επιδιορθωθεί.

Δείτε τα

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).