App στο Facebook δοκιμάσατε να κάνετε τελευταία;

Μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, το Facebook άρχισε να τον επανέλεγχο όλων των εφαρμογών (App) από τρίτους. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και μια που χρησιμοποιούσαμε στο iGuRu.gr για την αυτόματη αποστολή άρθρων στα social media.

Τελευταία λοιπόν παρατηρήσαμε δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του Facebook, και είπα να δημιουργήσω μια νέα. Παρακάτω θα δείτε τα απανωτά χτυπήματα που αντιμετώπισα με τις νέες – απαιτήσεις του Facebook…

Αρχικά προχώρησα την διαδικασία χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, από την πεπατημένη…
Μέχρι το σημείο που έπρεπε να ζητήσω δικαιώματα για την εφαρμογή.App

Αφού ζήτησα τις λειτουργίες που χρειαζόμουν το Facebook μου ζήτησε επιπλέον λεπτομέρειες.

Ας το δούμε και αυτό, είπα και άρχισαν οι εκπλήξεις:

Για κάθε επιπλέον χαρακτηριστικό που ζήτησα έπρεπε να αιτιολογήσω την χρήση του, αλλά και να ανεβάσω ένα σχετικό βίντεο που θα δείχνει πως το χρησιμοποιώ! Βάλτε λοιπόν αυτά τα βήματα x2 και πάμε παρακάτω… (ναι έφτιαξα βίντεο που εξηγούσε πως θα χρησιμοποιήσω τις λειτουργίες που ζητούσα).

Μετά έστειλα το app που δημιούργησα για αξιολόγηση (review). Έπρεπε να περιμένω μέρες για να πάρω έγκριση. Όταν είδα το της έγκρισης χάρηκα φυσικά, αλλά δεν γνώριζα τι με περίμενε παρακάτω.

Σύμφωνα με το Facebook έπρεπε να ορίσω μια επιχείριση, και να αποδείξω την ύπαρξή της με κάποιο λογαριασμό ΔΕΚΟ, ΑΦΜ, εκκαθαριστικό, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κλπ.

‘Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, ακόμα περιμένω.. Το θέμα να υπενθυμίσω ξεκίνησε με το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Να υποθέσω ότι και οι δύο εταιρείες βγήκαν κερδισμένες παρά το σάλο που ακολούθησε, αλλά αυτή τη στιγμή την πληρώνει ο τελευταίος dev, ως συνήθως.

Και να φανταστείτε ότι ποτέ δεν προσπαθήσαμε να συλλέξουμε .

Τέλος, επειδή μπορεί να νομίζετε ότι η παραπάνω διαδικασία τελείωσε, η επόμενη οθόνη με προετοίμασε για αυτό που θα συμβεί σε περίπτωση που καταχωρήσουν την εταιρεία.

Όπως βλέπετε μετά το τέλος της διαδικασίας, θα πρέπει να υπογράψω συμβόλαιο… Φυσικά η εφαρμογή αυτή μόνο εφαρμογή που δεν θυμίζει. Μοιάζει περισσότερο με αγορά οικοπέδου!

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).