Η αθροιστική ενημέρωση KB4464330 των Windows 10 έκδοση 1809 προκαλεί μπλε οθόνη

Ο εφιάλτης για τα Windows 10 δεν τελειώνει ποτέ. Μετά το αποτυχημένο update του Οκτωβρίου 2018 (έκδοση 1809) η έβγαλε μια αθροιστική ενημερωμένη έκδοση που προκαλεί BSOD (μπλε ) σε HP υπολογιστές.

Η αθροιστική ενημέρωση KB4464330 των Windows 10 για την έκδοση 1809 καθώς και η KB4462919 για την έκδοση του Απριλίου (έκδοση 1803) ανάγκασαν δύο συστήματα της εταιρείας HP να πέσουν σε μία ατέρμονη ρουτίνα με αποτέλεσμα να βγάλουν μπλε οθόνη (BSOD) χωρίς εύκολη μέθοδο επιστροφής σε κανονική λειτουργία.

Η Microsoft έχει ήδη αναγνωρίσει το σφάλμα και δήλωσε ότι συνεργάζεται με την -Packard για την παράδοση μιας επιδιόρθωσης, αλλά μέχρι στιγμής οι αντίστοιχες σελίδες των KB των δύο ενημερώσεων δεν έχουν ενημερωθεί με σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Οι επίσημες λεπτομέρειες ενημέρωσης των KB4464330 και KB4462919 αναφέρουν ότι δεν προκαλούν προβλήματα στις Windows 10 συσκευές, αν και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα.

Η παρατήρηση ξεκίνησε από χρήστες των Windows που είχαν μηχανήματα της HP και δημοσίευσαν σε αυτό το thread του Microsoft Community Forum ότι πολλά από τα συστήματα HP έχουν επηρεαστεί από το ζήτημα μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων αυτών (Για να δείτε το thread θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ένα τυχαίο όνομα, που να μην υπάρχει ήδη στην βάση δεδομένων τους, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε επιβεβαίωση στοιχείων)

Από τις συζητήσεις στο forum φαίνεται ότι μόνο ένας περιορισμένος αριθμός υπολογιστών HP με Windows 10 έκδοση 1809 πιθανά θα επηρεαστεί από το πρόβλημα, κυρίως όμως επειδή αυτή η συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος έχει προσωρινά αποσυρθεί και δεν έχουν προλάβει όλοι οι HP να ενημερωθούν. Το σφάλμα υπάρχει επίσης και στην Ενημέρωση του Απριλίου 2018, η οποία τώρα τρέχει σε σχεδόν το 90 τοις εκατό όλων των Windows 10 συσκευών.

Η Microsoft δεν έχει παράσχει καμία άλλη πληροφορία σχετικά με μια ενδεχόμενη επιδιόρθωση και μια ενημέρωση που θα διορθώνει το πρόβλημα την ενημέρωσης (!!!), αν και είναι αυτονόητο ότι η εταιρεία πρέπει να εργάζεται στο μέγιστο δυνατόν για να λύσει το θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα. Προς το παρόν, η κατάργηση των ανεπιθύμητων ενημερώσεων φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουν οι χρήστες που επηρεάστηκαν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).