System76 υπολογιστές μόνο με Linux μέχρι και 78.000 δολάρια

System76 σειρά Thelio: Ψάχνετε για κάποιο Linux PC; Δεν θα βρείτε και πολλές επιλογές, ενώ αντίθετα υπάρχουν πάρα πολλοί υπολογιστές με Windows και MacOS. Η System76, δημιούργησε κάτι πραγματικά σπάνιο. Ένα Linux PC που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Δεν ήταν εύκολο, όπως ανάφερε η System76:

“Δουλεύουμε το design του Thelio για περίπου τρία χρόνια. Η φιλοσοφία γύρω από το design του Thelio; Ο σχεδιασμός θα πρέπει να αντανακλά τον χαρακτήρα και τον πολιτισμό της εταιρείας μας, να έχει ταχύτατα διαθέσιμα στοιχεία, να είναι εύκολο στη χρήση και στην αναβάθμιση και να αντιπροσωπεύει τις ανοικτές πηγές της System76.”

Για να γίνει αυτό, η εταιρεία έπρεπε να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στο Denver, αλλά δεν κατασκευάζονται όλα στο Denver. System76

“Χρησιμοποιούμε εξαρτήματα που προέρχονται εκτός των ΗΠΑ, όπως το motherboard, τη μνήμη και τους δίσκους.” Από τεχνική άποψη όμως, ο ς Thelio “σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στις ΗΠΑ με εγχώρια και ξένα εξαρτήματα”.

Η νέα σειρά ανοιχτών υπολογιστών Thelio, της System76 διαθέτει τρία powerhouse συστήματα για power users:

  • Thelio (μέχρι 32GB RAM, 24TB δίσκους αποθήκευσης)
  • Thelio Major (μέχρι 128GB RAM, 46TB δίσκους αποθήκευσης)
  • Thelio Massive (μέχρι 768GB RAM ECC, και 86TB δίσκους αποθήκευσης)

Κάθε συσκευή διαθέτει μεγάλη ποικιλία επιλογών υλικού. Μπορείτε να επιλέξετε επεξεργαστές AMD ή Intel (από Intel Core 5 ή 5 μέχρι Intel Xeon Scalable και AMD Ryzen Threadripper). Για τα γραφικά, η προ είναι chipset της AMD, αλλά υπάρχουν διαθέσιμες και κάρτες της NVIDIA.

Όλα τα συστήματα τρέχουν με Linux. Φυσικά υπάρχει το Pop! _OS της System76 (μια παραλλαγή του Ubuntu Linux), αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το ίδιο το Ubuntu 18.04

Οι τιμές αρχίζουν από τα 1099,99 δολάρια. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα super duper σύστημα, μπορείτε να προσθέσετε δύο επεξεργαστές στα 3.8Ghz Intel Xeon Scalable με 28 πυρήνες, 768GB RAM, 2TB NVMe δίσκους αποθήκευσης για το λειτουργικό σύστημα AC και τις , 11TB NVMe δίσκους αποθήκευσης για άλλες εφαρμογές, 32TB SSD, και τέσσερις NVIDIA TITAN V GPUs με 12GB VRAM έκαστη.
Ο υπερυπολογιστής κοστίζει μόνο 77.780 δολάρια.

Σε ένα οικονομικότερο επίπεδο ένα Thelio Massive ξεκινά από 2.889 δολάρια με έναν επεξεργαστή Intel Xeon Scalable Bronze στα3104 1.7 GHz, 16 GB RAM, 250 GB δίσκους αποθήκευσης NVMe και μια κάρτα γραφικών AMD Radeon RX550 με 2GB RAM.

Δείτε όλα τα συστήματα

_________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).