Subs4free block : Αλλάξτε τα dns του router σας


Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι ενώ η ΕΔΠΠΙ “έκλεισε” την Subs4free.com μαζί με άλλες 40 σχετικές ιστοσελίδες, οι χρήστες συνεχίζουν να τις βλέπουν με μία απλή αλλαγή στα dns του browser τους.

subs4f - Subs4free block : Αλλάξτε τα dns του router σας

Το διαδικτυακό παιχνίδι γάτας – ποντικιού που χρόνια τώρα παίζεται σε όλο τον κόσμο και που ως απάντηση στις διαφόρων ειδών νομικών διώξεων γέννησε το Tor, το DarkWeb, το DeepWeb, την Scene και ένα σωρό παλαιότερα κόλπα, φαίνεται ότι αρχίζει να ξεπροβάλει και στην Ελλάδα. Μετά το τελευταίο κρούσμα, πριν κάποια χρόνια, με το κλείσιμο της Ελληνικής ιστοσελίδας dvdmovies.gr το 2015 και παλαιότερα το 2011 με το κλείσιμο των Ellinadiko.com, greekdll.com και κάμποσων άλλων, ήρθε μία σχετικά καινούργια υπηρεσία να εφαρμόσει την Ελληνική νομοθεσία.

Όμως προφανώς οι άνθρωποι της ΕΔΠΠΙ δεν είναι τεχνικοί ή δεν έχουν κάποιον τεχνικό σύμβουλο ή δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο από ότι ήδη έχουν κάνει. Γιατί μόνο “κλείσιμο” δεν μπορεί να πει κανείς την εντολή στους IPS για απαγόρευση πρόσβασης σε 38 ιστοσελίδες, με ενδεικτικά ονόματα τις subs4free, yify, thepiratebay, xrisoi, gamatotv, magico, 1337x και άλλες.
block - Subs4free block : Αλλάξτε τα dns του router σας

Η απάντηση των σελίδων αυτών που ήρθε μετά από μία ημέρα, παρότρυνε τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν vpn ή να αλλάξουν dns. Όντως, και οι δύο αυτές λύσεις λειτουργούν και όσοι το έχουν δοκιμάσει ανακαλύπτουν ότι μπορούν να δουν και πάλι τις παράνομες ιστοσελίδες.

Όμως τι είναι τα DNS και γιατί ξαναπαίζουν οι ιστοσελίδες αυτές με μία τόσο απλή και δωρεάν λύση ? Οι servers των πιο πολλών παράνομων sites βρίσκονται σε χώρες που επιτρέπεται η πειρατεία. Επιπλέον, οι χώρες αυτές καθώς και η IP των εν λόγω sites, δεν είναι ορατές στους χρήστες (και στους ανθρώπους της ΕΔΠΠΙ) γιατί το σήμα περνά πρώτα μέσα από τους ενδιάμεσους servers της Cloudflare και κρύβεται. Η υπηρεσία Cloudflare καθώς και όλες αυτές οι αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως οι Cloudways, BelugaCDN, MaxCDN, Akamai, Incapsoula και ένα σωρό CDN Υπηρεσίες, έχουν σαν σκοπό να προστατεύουν τα sites από τις DDOS επιθέσεις χωρίς όμως να φιλοξενούν κανένα δεδομένο τους, παρά μόνο προσωρινά αντίγραφα των πραγματικών ιστοσελίδων τους.

Από την στιγμή λοιπόν που τα παράνομα sites κρύβουν την πραγματική IP τους και φιλοξενούνται σε ελεύθερες περιοχές δεν κινδυνεύουν να κλείσουν πραγματικά. Για την είσοδό σας στα sites αυτά χρειάζεται να ξέρετε το domain name τους (δηλαδή το όνομά τους). Πληκτρολογώντας το, ο υπολογιστή σας ζητάει από τον πάροχό σας να σας συνδέσει με αυτό, για παράδειγμα με το Subs4free. Ο πάροχος με την σειρά τους ρωτάει τους αντίστοιχους παγκόσμιους servers να του δρομολογήσουν το αίτημα προς την IP του Subs4free. Από εκεί και πέρα γίνονται και άλλες διαδικασίες που δε μας αφορούν για την ώρα καθώς το θέμα μας είναι ότι, ο πάροχος απλά κόβει το αίτημα σας βλέποντας ότι αναζητάτε ένα απαγορευμένο από την ΕΔΠΠΙ site. Με την σειρά της η ΕΔΠΠΙ δεν έχει ζητήσει από κάποιον άλλο να κλείσει την σύνδεση, παρά μόνο άφησε αιχμές για την εταιρεία Cloudflare, χωρίς καμμία νομική παρέμβαση.

Όπως καταλαβαίνετε αρκεί μόνο να παρακάμψετε την ζήτηση σύνδεσης από τον πάροχο σας προς το παράνομο site και να την υποβάλλετε κατευθείαν σε ένα από τους παγκόσμιους servers που είναι σχεδιασμένοι για να αντιστοιχούν domain names και IPs, και η απαγόρευση είναι παρελθόν.

Το ποιόν θα ρωτήσετε να σας συνδέσει με το Subs4free ρυθμίζεται από τα DNS. Μπορείτε είτε να ρυθμίσετε τα DNS του εκάστοτε λειτουργικού σας συστήματος (Windows, Mac, iOS, Android) είτε, για να μην κάνετε την ίδια εργασία συνέχεια, να ρυθμίσετε τα DNS του router σας. Και έτσι όποιος συνδέεται στο router σας, είτε ενσύρματα με ethernet καλώδιο, είτε ασύρματα με wifi, ακόμα και ο γείτονά σας που σας κλέβει σήμα και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, θα μπορεί να βλέπει το Subs4free ή το Yify ή το 1337x κανονικά. Ακόμα και με το κινητό σας τηλέφωνο για όση ώρα είστε στο σπίτι σας,  δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, αφού αυτό συνδέεται ασύρματα με το router σας. Πρόκειται για μία εναλλακτική πρόταση της πρώτης λύσης που σας προτείναμε χθες.

Μπείτε στις ρυθμίσεις του router σας από ένα browser πληκτρολογώντας την internal IP του, που συνήθως είναι η 192.168.1.1 (δείτε από το manual του router σας ποια είναι η δική σας) και πλοηγηθείτε στο μενού του μέχρι να βρείτε τις ρυθμίσεις των DNS
router dns 1 - Subs4free block : Αλλάξτε τα dns του router σας

Όταν τις βρείτε απλά αλλάξτε τα DNS και για IPv4 και για IPv6. Για IPv4 πηγαίνετε στην αντίστοιχη θέση του μενού (μπορεί να το δείτε και ως σκέτο DNS, χωρίς την ένδειξη IPv4)   και απόεπιλέξτε την αυτόματη εύρεση των DNS. Η αυτόματη εύρεση απλά σας οδηγεί στον πάροχό σας. Ζητήστε να ορίσετε τα DNS χειροκίνητα (Set DNS Manualy) και στα 2 πεδία DNS1 και DNS2 (μπορεί να τους αναγράφει ως κύριος και εναλλακτικός DNS) και βάλτε αντίστοιχα τις IPs 8.8.8.8  και 8.8.4.4 που αντιστοιχούν στην Google.  Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε τις 1.1.1.1 και 1.0.0.1 που αντιστοιχούν στην εταιρεία Cloudflare.

router dns 2 - Subs4free block : Αλλάξτε τα dns του router σας

Μετά πηγαίνετε να αλλάξετε και τους DNS για IPv6. Αποεπιλέξτε την αυτόματη ρύθμιση των DNS, κάντε κλικ στην χειροκίνητη ρύθμιση και βάλτε στην θέση τους τα  2001:4860:4860:0:0:0:0:8888 και 2001:4860:4860:0:0:0:0:8844 αν θέλετε να είστε με την Google ή τα 2606:4700:4700::1111 και 2606:4700:4700::1001 αν θέλετε να πάτε με την Cloudflare.

router dns 3 - Subs4free block : Αλλάξτε τα dns του router σας

Τώρα όσο αναφορά αυτό που είπαμε παραπάνω, ότι ο γείτονας σας “κλέβει” wifi, υπάρχουν δύο λύσεις. Είτε τον αφήνετε να έχει και αυτός internet καθότι δεν έχει χρήματα για δικό του (ή είναι το δικό του κάτω προσωρινά) είτε φροντίζετε να διαβάσετε αυτό το άρθρο του iguru.


Λήψη νέων αναρτήσεων μέσω email:

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News

34 Comments

 1. Καλησπέρα
  Εχω το ZTE108L. Προσπάθησα να κάνω και εγω τις ρυθμίσεις δεν παιρνει τις αλλαγές στην IPv6. Ίσως πρέπει να συμπληρώσω τα πεδία:
  Prefix/Length:
  Preferred Lifetime:
  ValidLifetime:
  Primary DNS:
  Second DNS:
  Εκτός απο τα primary & second που είναι τα ζητούμενα τα άλλα δεν τα γνωρίζω

 2. Εχμμ, εγώ πάλι το έλυσα απλά γράφωντας https://www.subs4series.com/ στον browser, και μετά κάνοντας κλίκ στο search δεξιά στο movies, αντί για το series που έχει, πληκτρολόγησα κάτι τυχαίο και με έβγαλε στο κανονικό site.

 3. Καλησπέρα! Κάποιος με ZTE ZXHN H168N της Forthnet που να έλυσε το πρόβλημα? “Έπαιξα” αλλά δεν τα κατάφερα.. Δεν έχω πρόσβαση

 4. Ερώτηση: Πως μπορώ να κάνω ένα zip download όλα τα subs που έχει το website?
  Kάτι σαν το httrack θα δουλέψει?
  Η αλήθεια είναι οτι έχει τόσο πολυ ύλικο που είναι κρίμα να πάει χαμένο ρε παιδια

  Αdagio στις νύχτες που μαζευόμασταν με μπύρες και σουβλάκια με 3 ταινίες στο torrent να πουμε…

 5. παιδία εγώ έχω αλλάξει τα DNS στο cosmote router και πάλι δεν μου παίζει
  Εχω πάει στο μενου Internet –> WAN–> DSL και εχω βάλει Manual DNS στα PTM_DSL kai ATM_DSL
  To ίδιο και το nternet –> WAN–> WAN Ethernet –> ETH
  εχω βάλει μονο στο IPv4
  To ίδιο και στο DHCP server.
  Sto piratebay παίρνω 502 και στα υπόλοιπα sites παω στην opi

 6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ Κ ΕΓΩ ΜΕ ΖΧΗΝ Η108Ν V2.5 ΑΛΛΑ ΔΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ, ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΦΑΛΜΑ ΣΤΟ IPv6 DNSServer1

 7. Παιδια καλησπερα.
  Εχω ρουτερ Forthnet ZXHN H108L και δεν μπορω να τα βρω πουθενα και να τα αλλαξω. Εχει κανεις καμια “εικονα”;

 8. Kapoios mia voitheia gia Tp-link Model No. TD-W8960N
  Den mporo na vgalo akri kai fovamai min kano tipota lathos.
  Vrisko to dns menou alla einai arketa diaforetika ekei ta pragmata….

 9. Για Forthnet/Nova με rooter ZXHN H108N V2.5 :
  1. Στην επιλογή “Network–>LAN–>DHCP” server αφήστε την ρύθμιση “Assign IspDNS” τσεκαρισμένη όπως πιθανότατα είναι. (αυτό οδηγεί στους DNS της Forthnet).
  2. Πηγαίνετε στην επιλογή “Application–>DNS service–>DNS” και βάλτε τον DNS server που θέλετε (πχ. 8.8.8.8 και 8.8.4.4).
  3. Κάντε φύλαξη με το πλήκτρο Submit (κάτω δεξιά).

  Ετσι ο πρωτεύων DNS θα είναι της επιλογής σας και ο δευτερεύων της Forthnet.
  Ολες οι μπλοκαρισμένες σελίδες θα είναι προσβάσιμες. Τουλάχιστον σε εμένα δούλεψε…

 10. Γεια σας,

  Εμεις έχουμε το Cosmote Speedport Entry 2i αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε έως τώρα να ακολουθήσουμε τα βήματα που υποδεικνύετε. Μπορείτε να μας κατατοπίσετε;

  Ευχαριστούμε πολύ,

  • Λογικά μπαίνεις στο router σου και πας στο Local Netword > DNS > DNS
   Εκεί συμπληρώνεις τα πεδία:
   IPv4 DNS server 1
   IPv4 DNS server 2
   IPv6 DNS server 1
   IPv6 DNS server 2
   και πατάς το κουμπί Apply.
   Δες τις οδηγίες του touter σου από εδώ -> https://www.allnet-italia.it/sito/ItemsDownloads/ART-78040.2_EN.pdf σελίδα 80 και 81 (ή αντίστοιχα 4-24 και 4-25)

   • έκανα μονο την αλαγη ip4 αν την εκανα σωστα αλλά δεν βρισκω ip6 δεν ξερω πως μπορω να βαλω δυο φωτο εδω αν μπορεις με καποιο τροπο να συνενοηθουμε στειλε μου ενα μηνημα στο μαιλ σε παρακαλω , εγώ περνω με δυο πανελ απομακρυσμενα ιντερνετ εκτος το κεντρικο ρουτερ πρεπει να αλαξω και στα microtik και εκει ?

    • Δεν έχω το ίδιο router με εσένα και δεν μπορώ να σου στείλω φωτογραφίες. Ότι σου λέω είναι όπως το βλέπω από το manual του δικού σου router το οποίο και κατέβασα από το internet. Εδώ μπορείς να δεις τις 2 σελίδες από όλο το manual για α καταλάβεις τι λέω: https://docdro.id/FLCMVM8
     Και, αν έχεις ρυθμίσει το κεντρικό τότε όλα τα από κάτω θα ακολουθήσουν το κεντρικό και άρα δεν χρειάζεται να τα πειράξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.