DeepMasterPrints: δακτυλικά αποτυπώματα πασπαρτού!

DeepMasterPrints: δακτυλικά αποτυπώματα που ανοίγουν τα πάντα! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης δημιούργησαν ένα σύνολο βασικών κλειδιών από δακτυλικά αποτυπώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση βιομετρικών συστημάτων ταυτοποίησης.

Αποτελεσματικότητα; Η βάση των δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές είχε την πιθανότητα να ταιριάζει ψευδώς με ένα τυχαίο δακτυλικό αποτύπωμα μία στις 1000 φορές, και τα κλειδιά που δημιούργησαν ταίριαζαν μία στις πέντε φορές.DeepMasterPrints

Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε στο ArXiv και αποδεικνύει ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορούν να δημιουργηθούν τεχνητά με τη χρήση ς μάθησης και να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση βάσεων δεδομένων που χρησιμοποιούνται από συστήματα ελέγχου ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Αυτό είναι φυσικά πολύ ανησυχητικό γιατί όλο και περισσότερες συσκευές χρησιμοποιούν δεδομένων μεγάλης κλίμακας για να προσδιορίσουν με μοναδικό τρόπο τους χρήστες.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι από την Counterpoint έδειξε ότι πάνω από το 50% των smartphones που κυκλοφόρησαν το 2017 είχαν αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων και προέβλεπε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί στο 71% μέχρι το τέλος του 2018.

Οι τεχνητές εκτυπώσεις, ονομάστηκαν DeepMasterPrints από τους ερευνητές, και μπορούν να μιμηθούν με ακρίβεια ένα στα πέντε δακτυλικά αποτυπώματα.
Χρησιμοποιώντας εκατομμύρια δακτυλικά αποτυπώματα, τα νευρωνικά δίκτυα δημιούργησαν ψεύτικες εκτυπώσεις που μοιάζουν με πολύ πειστικό τρόπο σαν πραγματικά αποτυπώματα.

Τα DeepMasterPrints μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση ενός συστήματος που απαιτεί έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων χωρίς να χρειάζονται καν τα δακτυλικά αποτυπώματα του χρήστη.

Διαβάστε την μελέτη

https://arxiv.org/pdf/1705.07386.pdf

__________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).