Hacking; Ελέγξτε τους λογαριασμούς σας

Θύμα hacking; Οι hackers συνήθως στοχεύουν λογαριασμούς υψηλού προφίλ, όπως πολιτικών, πλούσιων, υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών κλπ. Φυσικά αυτό δεν σας αποκλείει από την λίστα των στόχων.

Θα μπορούσατε να είστε ο στόχος από μια πρώην σχέση σας, ένα πρώην συνεργάτη σας ή από κάποιο παιδάκι που δοκιμάζει τις hacking ικανότητές του, με τα τελευταία scripts που κυκλοφορούν.

Αν νομίζετε ότι μπορεί να είστε θύμα hacking παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να το διαπιστώσετε.

Hacking έλεγχος

Θα δούμε τα βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξακριβώσετε αν υπάρχει κάποιο ίχνος διείσδυσης στους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο, στο Gmail, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Microsoft, στο Facebook και στο Twitter.

Προσοχή: Μερικές φορές, ίσως να μην είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει κάποια παραβίαση. Αν νομίζετε ότι υπήρχε, σας προτείνουμε να μιλήσετε με κάποιον επαγγελματία

Gmail

Υποψιάζεστε ότι κάποιος έχει εισέλθει στο λογαριασμό σας στο Gmail; Θα πρέπει να ελέγξετε την δραστηριότητα του λογαριασμού, που θα την βρείτε στην κάτω δεξιά γωνία της κύριας οθόνης του Gmail.Hacking

Θα εμφανίσει ένα παράθυρο που θα μοιάζει με το παρακάτω:

Αναγνωρίζετε τις συσκευές και τις διευθύνσεις IP που αναφέρονται στην οθόνη; Αν όχι, και παρατηρείτε κάποια παράξενη τοποθεσία (μια άλλη χώρα στην οποία δεν έχετε πάει ποτέ), μπορεί να είναι ένα σημάδι του ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί. Σε αυτήν την περίπτωση, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποσύνδεση όλων των άλλων περιόδων σύνδεσης στο Web”, και θα αποσυνδέσετε όλες τις συνδέσεις εκτός από τη δική σας για να αλλάξετε άμεσα τον κωδικό πρόσβασής σας.

Στη συνέχεια, από τον πίνακα ελέγχου ασφαλείας του λογαριασμού σας στην Google (https://myaccount.google.com/security) πραγματοποιείστε ένα έλεγχο ασφαλείας και ολοκληρώστε όλα τα βήματα. Συγκεκριμένα, ελέγξτε τι εφαρμογές έχουν άδεια πρόσβασης στις πληροφορίες του λογαριασμού σας. Τις αναγνωρίζεις; Εάν όχι, κόψτε τους την πρόσβαση.

Τέλος, ελέγξτε εάν οι χάκερ έχουν προσθέσει φίλτρα, για ανακατευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ρυθμίσεις προώθησης για να κλέβουν κρυφά τα μηνύματά σας. Επίσης, ελέγξτε τον κάδο για να δείτε αν έχουν διαγραφεί κάποια από τα μηνύματα σας.

Αν βρείτε κάτι ύποπτο, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Microsoft Outlook

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft προσφέρει ένα παρόμοιο μηχανισμό με αυτόν της  Google. Από τη διεύθυνση https://account.microsoft.com/security και κάντε κλικ στην επιλογή δραστηριότητα (Review recent activity) για να δείτε τις πρόσφατες συνδέσεις στην υπηρεσία.

Θα δείτε μια σελίδα που μοιάζει με αυτή:

Αν βλέπετε κάτι ύποπτο, επιστρέψτε στην κύρια σελίδα ασφαλείας και κάντε κλικ στην του κωδικού πρόσβασης.

Yahoo

Ακριβώς όπως η Google και η Microsoft, η Yahoo δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δουν κάποιες πληροφορίες για τις συσκευές και τις διευθύνσεις IP που χρησιμοποιήθηκαν να συνδεθούν στο λογαριασμό.

Για να δείτε αυτά τα δεδομένα, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://login.yahoo.com/account/activity.

Εάν κάνετε κλικ στις συσκευές που εμφανίζονται στη λίστα, θα δείτε περισσότερες πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση IP, την ώρα και την τοποθεσία που έχουν συνδεθεί για τις τελευταίες 30 μέρες.

Αν κάτι δεν πάει καλά στη σελίδα της Πρόσφατης δραστηριότητας, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Facebook

Το κοινωνικό δίκτυο διαθέτει μια σειρά από εργαλεία που σας βοηθούν να καταλάβετε αν συμβαίνει κάτι παράξενο. Επισκεφτείτε τη σελίδα ασφαλείας του Facebook (https://www.facebook.com/settings?tab=security). Θα δείτε από πού συνδεθήκατε, μια λειτουργία παρόμοια με αυτήν του Gmail.

Αν τοποθετήσετε το ποντίκι σας πάνω από τη , θα εμφανιστεί και η διεύθυνση IP.

Συνιστούμε να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση “Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για μη αναγνωρισμένες συνδέσεις”, η οποία θα σας προειδοποιεί εάν κάποιος συνδεθεί στο λογαριασμό σας από μια νέα διεύθυνση.

Αν νομίζετε ότι κάτι πάει στραβά, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας

Twitter

Η υπηρεσία δεν έχει λεπτομερείς μηχανισμούς για να δείτε διευθύνσεις IP και τόπο σύνδεσης. Αν ανησυχείτε όμως, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://twitter.com/settings/sessions για να δείτε ποιες συσκευές έχουν χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Δυστυχώς, όπως προαναφέραμε δεν εμφανίζονται διευθύνσεις IP.

Και πάλι, αν δείτε κάτι ύποπτο αποσυνδεθείτε και αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Instagram

Το κοινωνικό δίκτυο κοινής χρήσης φωτογραφιών έχει τη δυνατότητα να προβολής προηγούμενων συνδέσεων, αλλά τα δεδομένα που εμφανίζονται είναι περιορισμένα. Ανοίξτε τη διεύθυνση:
https://www.instagram.com/accounts/access_tool/ και κάντε click στο View All κάτω από το Activity, Logins.

Αν χρησιμοποιείτε για κινητά, κάντε κλικ στο μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία, μετά στην επιλογή Ρυθμίσεις στην κάτω δεξιά γωνία, και κοιτάξτε στην επιλογή Προστασία δεδομένων. Κάντε κλικ στο Δεδομένα λογαριασμού. Στη συνέχεια, προχωρήστε προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή όλων.

Αν δείτε κάποια ύποπτη σύνδεση αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας αμέσως.

Steam

Η παιχνιδιών δεν σας επιτρέπει να δείτε ποιοι υπολογιστές ή διευθύνσεις IP έχουν συνδεθεί. Αν ανησυχείτε όμως επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://store.steampowered.com/account/, και κάντε κλικ στην επιλογή Manage Steam Guard κάτω από το Account . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Deautorize all other devices”.

Αυτό θα αποσυνδέσει οποιονδήποτε άλλον έχει συνδεθεί στο λογαριασμό σας. Αλλάξτε άμεσα τον κωδικό πρόσβασής σας.

______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).