Tresorit Send: Στείλτε δωρεάν τα αρχεία σας έως 5GB

Το Tresorit Send είναι μια νέα λύση αποστολής που ξεκίνησε από την Tresorit ως beta έκδοση και σας επιτρέπει να στείλετε τα αρχεία σας οπουδήποτε και μέχρι όγκου 5 GB.

Tresorit

Το Tresorit είναι γνωστό για τις πληρωμένες παροχές του σε κρυπτογραφημένες συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Τώρα προχωράει σε μία δωρεάν beta υπηρεσία, την Tresorit Send, η οποία είναι μια λύση αποστολής αρχείων που χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από την μία άκρη μέχρι την άλλη για να αποτρέψει την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα κοινά δεδομένα ακόμα και από το ίδιο το Tresorit.

Η υπηρεσία υποστηρίζει αρχεία μεγέθους έως και 5 Gigabytes. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τη σελίδα “Send” (Αποστολή) στον ιστότοπο Tresorit και να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο “Add your files” (προσθέστε τα αρχεία σας) για να ξεκινήσετε.

Για να ξεκινήσετε σας ζητείται να καταχωρίσετε μια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να κάνετε κάποιες (προαιρετικές) αλλαγές πριν ξεκινήσει η αποστολή. Κατόπιν τα επιλεγμένα αρχεία ανεβαίνουν στην υπηρεσία.

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αρχικά σας ζητείται, σας δίνει τον έλεγχο των αρχείων που έχετε ανεβάσει. Είναι θεωρητικά δυνατό να χρησιμοποιήσετε μια μη έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μοιραστείτε αρχεία, αλλά δεν θα λάβετε ένα ενημερωτικό email με τις επιλογές για την ανάκληση των αρχείων σας.

Το Tresorit Send έχει όριο τα 100 αρχεία και το μέγιστο μέγεθος όλων συνολικά των αρχείων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 Gigabytes κάθε φορά. Τα κοινόχρηστα αρχεία μπορούν να κατέβουν έως δέκα φορές πριν λήξουν αυτόματα οι σύνδεσμοι ή με την παρέλευση 7 ημερών. Δεν υπάρχει επιλογή επαναφοράς του αριθμού λήψεων ή παράτασης της περιόδου κοινής χρήσης.

Η επιλογή “ link with password” (προστασία συνδέσμου με κωδικό πρόσβασης) που βλέπετε αρχικά, πριν την αποστολή των αρχείων σας, είναι προαιρετική και σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα κωδικό πρόσβασης στο σύνδεσμο και επίσης με το “send me an email at link openings” (στείλτε μου ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα ανοίγματα συνδέσμων) θα λάβετε πληροφορίες όταν ένας παραλήπτης ανοίξει το σύνδεσμο.

Κάνοντας κλικ στο “Create secure link” (Δημιουργία ασφαλούς συνδέσμου) η υπηρεσία κρυπτογραφεί τα επιλεγμένα αρχεία στο τοπικό σύστημα και ανεβάζει τα κρυπτογραφημένα αρχεία στο cloud.

Αναφέρει σχετικά το Tresorit Send:”Εφαρμόζουμε συμμετρικά κλειδιά και αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES-256 για την κρυπτογράφηση των δεδομένων που μεταφορτώνονται στο σύννεφο. Ο ασφαλής σύνδεσμος περιλαμβάνει το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση από την πλευρά του παραλήπτη. Αυτό το κλειδί δεν αποκαλύπτεται ποτέ από την πλευρά μας, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο εσείς και οι παραλήπτες συνδέσεων μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα αρχεία”.

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με το μέγεθος των αρχείων, την απόδοση της συσκευής που χρησιμοποιείτε και την ταχύτητα φόρτωσης του . Στο τέλος δημιουργείται ένας σύνδεσμος που περιλαμβάνει το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των αρχείων. Μπορείτε να το αντιγράψετε στο πρόχειρο για να το μοιραστείτε χειροκίνητα με τους παραλήπτες ή αντί να χρησιμοποιήσετε τις ενσωματωμένες επιλογές κοινής χρήσης μέσω email.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας για έως 7 ημέρες ή 10 φορές, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Θα διαγραφούν από το διακομιστή όταν θα πληρούται ένας από τους δύο περιορισμούς. Οι επιλογές τροποποίησης αυτών των τιμών δεν παρέχονται στους δωρεάν χρήστες, καθώς προορίζονται αποκλειστικά για εμπορικούς πελάτες.

Συμπερασματικά
To Tresorit Send πλέον ότι κάνει ότι και οι άλλες αντίστοιχες (για παράδειγμα η wetransfer κλπ), υπόσχεται ότι μόνο τα άτομα που ανεβάζουν το αρχείο και οι παραλήπτες που λαμβάνουν τη σύνδεση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν πρόσβαση στα κοινόχρηστα αρχεία. Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε διακομιστές Microsoft Azure στην Ιρλανδία και τις Κάτω Χώρες, σύμφωνα με την Tresorit. Όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με ένα κοινό αρχείο, συμπεριλαμβανομένου του αποθηκευμένου περιεχομένου και των μεταδεδομένων, όπως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαγράφονται 14 ημέρες μετά τη λήξη των συνδέσεων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).