Hoax emails με απειλή βόμβας απαιτούν Bitcoins και κλείνουν υπηρεσίες στις ΗΠΑ

Ένα μεγάλο κύμα από hoax emails με απειλές για βόμβες, εκτός αν οι παραλήπτες πληρώσουν 20.000 δολάρια σε Bitcoins, προκαλεί μαζικό κλείσιμο σε νοσοκομεία, σχολεία, οργανισμούς, και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά

Τα hoax emails ξεκίνησαν να εμφανίζονται χθες, την Πέμπτη το πρωί, και κατά βάση προειδοποιούν ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά στις εγκαταστάσεις του παραλήπτη και ότι θα εκραγούν μέχρι το τέλος της ημέρας, εκτός εάν ο παραλήπτης πληρώσει $ 20.000 σε bitcoin. Μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης, είχε αναφερθεί ότι έχουν ληφθεί περισσότερα από 100.000 τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού υ. Ένα μεγάλο ποσοστό των ηλεκτρονικών μηνυμάτων χρησιμοποίησε διαφορετικές διευθύνσεις emails, ηλεκτρονικά πορτοφόλια, όνομα του αποστολέα καθώς και τον τύπο των εκρηκτικών υλικών. Δηλαδή κάποιος ή κάποιοι δεν έστειλαν απλά ένα τσουνάμι από πανομοιότυπα scam emails, αλλά άλλαζαν τα γραφόμενα με το χέρι ανάλογα με τον παραλήπτη.

Δείγμα αυτών των emails είναι το παρακάτω:

I write you to inform you that my man has hidden the bomb (tronitrotoluene) in the where your company is located. My mercenary built a bomb according to my instructions. It is compact and it is hidden very carefully, it is impossible to destroy the structure of the by my bomb, but in the case of its detonation there will be many wounded people.

My mercenary is controlling the situation around the building. If he sees any strange activity or cops he will blow up the device.

I can call off my mercenary if you make a transfer. You pay me 20'000 usd in Bitcoin and explosive will not detonate, but do not try to fool me -I assure you that I have to call off my recruited solely after 3 confirmations in .

Τα συγκεκριμένα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκάλεσαν πολλά προβλήματα και κλείσιμο πολλών κτηρίων στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μεταξύ των οποίων είναι:
Σύμφωνα με το San Francisco Chronicle, διαταραχές στις γραμμές λεωφορείων του Δημοτικού Σιδηροδρόμου του Σαν Φρανσίσκο και εκκενώσεις του Εβραϊκού Κοινοτικού Κέντρου  και της Πυροσβεστικής Ένωσης του Σαν Φρανσίσκο.
Σύμφωνα με το ABC 7, εκκενώσεις σε πολλά νοσοκομεία και επιχειρήσεις στο Σικάγο.
Βάση του Tampa Bay Times κλείσιμο κτιρίων και σχολείων στην Τάμπα της Φλώριδας.

https://twitter.com/0x736A/status/1073302647829082112?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1073302647829082112&ref_url=https%3A%2F%2Farstechnica.com%2Finformation-technology%2F2018%2F12%2Fa-tsunami-of-emailed-bomb-hoaxes-prompts-evacuations-across-the-us-and-canada%2F

Και οι τρεις παραπάνω αναφορές είναι ένα μικρό μέρος για το τι συνολικά έγινε στις δύο χώρες. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές σχετικά με την ύπαρξη εκρηκτικών υλικών. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι οι απειλές είναι φάρσες.

Φαίνεται απίθανο αυτός ή αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το κύμα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να περιμένουν να βγάλουν χρήματα από αυτό το κόλπο. Πρώτα από όλα ο μέσος άνθρωπος θα χρειαστεί μια μέρα ή περισσότερο, μόνο και μόνο για να καταλάβει πώς να χρησιμοποιήσει το bitcoin. Και ακόμη και οι άνθρωποι που ήδη έχουν bitcoin είναι απίθανο να προβούν σε πληρωμή 20.000 δολαρίων χωρίς πρώτα να καλέσουν την αστυνομία.

Δεδομένου ότι οι δράστες κατέβαλαν προσπάθεια να αλλάζουν κάθε φορά το κείμενο στα χιλιάδες emails ανάλογα με τον παραλήπτη, το πιο πιθανό κίνητρο είναι να θέλουν να δημιουργηθούν διαταραχές σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα ή τουλάχιστον να πειραματιστούν με τέτοιες μαζικές διαταραχές. Από την άλλη, μία απειλή βόμβας, όσο γελοία και να φαίνεται, για τις χώρες των ΗΠΑ και τον Καναδά, λαμβάνεται πάντα σοβαρά υπόψιν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).