DuckDuckGo: όχι δεν χρησιμοποιούμε browser fingerprinting

Η γνωστή υπηρεσία αναζήτησης DuckDuckGo αναγκάστηκε να απορρίψει τις κατηγορίες που κυκλοφορήσαν και την θέλουν να χρησιμοποιεί browser fingerprinting για να παρακολουθεί τους χρήστες της.

Κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς αντίθετο με τον λόγο ύπαρξης του DuckDuckGo που αναφέρει ότι δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες του. Έτσι μια κατηγορία σαν αυτή θα μπορούσε να είναι καταστρεπτική για την υπηρεσία. DuckDuckGo

Για όσους δεν γνωρίζουν το DuckDuckGo (DDG) είναι μια μηχανή αναζήτησης ακριβώς όπως τις μηχανές της Google ή το Bing.
Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά είναι ότι η DuckDuckGo υπόσχεται προστασία της ιδιωτικής σας ζωής. Έτσι, σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, η DuckDuckGo “δεν συλλέγει ούτε μοιράζεται προσωπικές πληροφορίες”.

Η DuckDuckGo παρέχει αποτελέσματα αναζήτησης με βάση τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται, αν και εμφανίζει διαφημίσεις για να πληρώσει τους λογαριασμούς της. Η εταιρεία όμως ισχυρίζεται ότι ακόμα και οι διαφημίσεις που προβάλλει βασίζονται καθαρά στις λέξεις-κλειδιά που αναζητούν οι χρήστες της υπηρεσίας.

Πως ξεκίνησε η ιστορία;

Ο Cue ένας δυσαρεστημένος χρήστης στο forum του Whonix ανακάλυψε ότι η DuckDuckGo χρησιμοποιεί το “Canvas DOMRect API” στη μηχανή αναζήτησης. Ο χρήστης υποστηρίζει ότι το επιβεβαίωσε χρησιμοποιώντας το CanvasBlocker ένα addon του Firefox που ανέπτυξε ο Korbinian Kapsner.

Το Canvas θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για browser fingerprinting, όπου οι ιστότοποι και οι διαφημιζόμενοι συλλέγουν αναγνωρίσιμες πληροφορίες από το περιήγησης. Σύμφωνα λοιπόν με τον χρήστη από την DuckDuckGo “πωλούν χωρίς αμφισβήτηση δεδομένα”.

Η DuckDuckGo αρνήθηκε το browser fingerprinting, και ο Brian Stoner, VP of Search, απάντησε στην ανάρτηση του forum, αναφέροντας:

“Πολλές επεκτάσεις προστασίας fingerprint υιοθετούν μια προσέγγιση καμένης γης, εμποδίζοντας οποιοδήποτε API του προγράμματος περιήγησης θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ένας κακόβουλος χρήστης”.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DDG, Gabe Weinberg, δήλωσε στην TechCrunch ότι πρόκειται “ψευδώς θετικό” αποτέλεσμα () και επέμεινε ότι η DuckDuckGo χρησιμοποιεί μόνο το getBoundingClientRect() για να “καθορίσει το μέγεθος του προγράμματος περιήγησης και τον τρόπο διαμόρφωσης της ς.” Σύμφωνα με τον Weinberg αυτό είναι ο πιθανός ένοχος.

Να αναφέρουμε ότι η DuckDuckGo αυξάνεται σε δημοτικότητα κάθε μήνα. Τον Ιανουάριο του , η DDG γιόρτασε τις 10 δισ αναζητήσεις από τότε που ξεκίνησε το 2008. Ενώ το 2018 μόνο οι χρληστες της υπηρεσίας πραγματοποίησαν 9 δισεκατομμύρια αναζητήσεις.

___________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).