HoloLens εφαρμογή για προ-εγχειρητικό σχεδιασμό εγκρίθηκε από την FDA

Μια εφαρμογή σχετική με τον προ-εγχειρητικό σχεδιασμό ασθενών, εγκρίθηκε από τον Αμερικάνικο οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων FDA.

HoloLens

Η HoloLens εφαρμογή OpenSight Augmented Reality System είναι μία επαυξημένη πραγματικότητα για χειρουργικές εφαρμογές, κατασκευασμένη από την εταιρεία Novarad και δίνει την δυνατότητα στους χειρούργους να δημιουργήσουν διαδραστικές 2D, 3D και ακόμη και 4D εικόνες ανατομίας των ασθενών τους, προβάλλοντας τις με ακρίβεια επάνω στο σώμα του ασθενούς, προκειμένου να καταστεί δυνατή ο ακριβής χειρουργικός σχεδιασμός.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα προ-εγχειρητικά συστήματα σχεδιασμού που χρησιμοποιούν εικονική πραγματικότητα, το OpenSight χρησιμοποιεί τα γυαλιά HoloLens®, τα οποία επιτρέπουν στους ιατρούς να βλέπουν 3D εικόνες των ασθενών σε επαυξημένη πραγματικότητα, να επισημάνουν την σχετική ανατομία και να αποφύγουν τις κρίσιμες δομές, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να τοποθετούν εικονικά εργαλεία και συστήματα καθοδήγησης για να σχεδιάσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια μια χειρουργική προσέγγιση.

Η επικάλυψη των ολογραμμάτων μπορεί να παρατηρηθεί ταυτόχρονα από πολλαπλούς των γυαλιών HoloLens, γεγονός που τα καθιστά χρήσιμα τόσο σε κλινικά όσο και σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Επιπλέον παρέχεται μια εκπαιδευτική έκδοση του λογισμικού που διατίθεται για φοιτητές ιατρικής, ώστε να εκτελούν εικονικές ανατομές σε πτώματα.

Δείτε ένα σχετικό παρακάτω:

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).