Windows Media Player δωρεάν εγκατάσταση από την Microsoft

Το Media Player κυκλοφορούσε δεκαετίες, όμως αν και ήταν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων των Windows, με τον ερχομό των Windows 10 η εφαρμογή εξαφανίστηκε.

Όχι ακριβώς γιατί η Microsoft διαθέτει ακόμα το WMP αρκεί να γνωρίζετε που να το ψάξετε.

Για να το εγκαταστήσετε και πάλι η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθεί από την έκδοση των Windows 10.Windows Media Player

Αν σας λείπει η κλασική βοηθητική εφαρμογή των Windows, παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να εγκαταστήσετε γρήγορα και δωρεάν, άμεσα από την Microsoft.

Που έχει πάει το Windows Media Player;

H Microsoft έχει απενεργοποιεί την εφαρμογή από προεπιλογή, αλλά υπάρχουν και δύο εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος που δεν υπάρχει καθόλου: στα Windows 10 N και Windows 10 NK.

Αυτό οφείλεται γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε ότι η πρακτική της Microsoft με την προεγκατάσταση κάποιου λογισμικού στο της σύστημα είναι αντιανταγωνιστική.

Γι'αυτό η Microsoft αναγκάστηκε να διαθέσει εναλλακτικές εκδόσεις των Windows 10, οι οποίες έχουν αφαιρέσει μερικές από αυτές τις εφαρμογές. Έτσι οι εκδόσεις που αναφέραμε παραπάνω όχι μόνο δεν διαθέτουν το Windows Media Player, αλλά δεν έχουν και βασικές άλλες εφαρμογές όπως το Video και το Voice Recorder.

Ανεξάρτητα από την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος, παρακάτω θα δούμε πώς να εγκαταστήσετε το Windows Media Player στα Windows 10 νόμιμα και δωρεάν.

Κατεβάστε το Windows Media Player 12 (για Windows 10 N και Windows 10 NK)

Θα πρέπει να κατεβάσετε το Media Feature Pack από τον επίσημο ιστότοπο της Microsoft.

Επιλέξτε τη γλώσσα από το αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη. Μετά θα πρέπει να επιλέξετε την έκδοση του αρχείου που θέλετε να κατεβάσετε. Αυτό εξαρτάται από την έκδοση bit των Windows 10 που χρησιμοποιείτε.

Για να δείτε ποι έκδοση χρησιμοποιείτε, πατήστε μαζί τα δύο πλήκτρα [icon name=”windows” class=”” unprefixed_class=””] + R, γράψτε dxdiag και κάντε κλικ στο OK. Θα ανοίξει το διαγνωστικό εργαλείο της DirectX, και στη γραμμή Λειτουργικό Σύστημα θα αναφέρει αν είναι 32 ή 64-bit.

Αν το σύστημά σας είναι στα , κατεβάστε το Microsoft-Windows-MediaFeaturePack-OOB-Package.msu. Σε σύστημα των 64-bit, επιλέξτε το άλλο αρχείο. Αφού επιλέξετε το αρχείο που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ στο Επόμενο.
Κατεβάστε την εφαρμογή και ξεκινήστε την εγκατάσταση.

Ακολουθήστε τον οδηγό. Μαζί με την εγκατάσταση του Windows Media Player, θα εγκατασταθούν και άλλες εφαρμογές όπως το Skype, το Voice Recorder, και το Groove Music. Μια πλήρης λίστα των πρόσθετων λειτουργιών μπορείτε να δείτε στη σελίδα υποστήριξης της Microsoft.

Windows 10 Home και Pro

Το Windows Media Player υπάρχει σαν προαιρετικό χαρακτηριστικό εε αυτές τις εκδόσεις των Windows 10, αλλά θα πρέπει να ενεργοποιηθεί.

Για να το κάνετε αυτό, πατήστε μαζί τα δύο πλήκτρα [icon name=”windows” class=”” unprefixed_class=””] + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις. Ακολουθείστε τη διαδρομή: Εφαρμογές > Διαχείριση προαιρετικών λειτουργιών > Προσθέστε μια λειτουργία.

Προς τα κάτω θα βρείτε το Windows Media Player. Επιλέξτε την εφαρμογή και κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση.

Αυτό ήταν. Μπορείτε να το απεγκαταστήσετε από την ίδια διαδρομή όποτε θέλετε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).