MX Linux γιατί πρέπει να το δοκιμάσουν οι φίλοι των Windows

Στο iGuRu.gr αγαπάμε και συστήνουμε ανεπιφύλακτα το λειτουργικό MX Linux. Είναι μια διανομή Linux βασισμένη στο σταθερό Debian, και την συνιστούμε για όλους, έμπειρους ή αρχάριους χρήστες.

Η διανομή προήλθε από μια συνεργασία μεταξύ των κοινοτήτων του antiX και του MEPIS Linux που έχει σταματήσει να αναπτύσσεται.

Χρησιμοποιεί το Xfce ως προεπιλεγμένη επιφάνεια εργασίας, και είναι ένα λειτουργικό σύστημα που συνδυάζει μια κομψή και αποδοτική επιφάνεια εργασίας με απλές ρυθμίσεις, υψηλή σταθερότητα, σταθερή απόδοση και ελάχιστο αποτύπωμα.Με λίγα λόγια είναι μια αρκετά light διανομή που δεν θυσιάζει την ποιότητα.
MX Linux

Με την πρώτη ματιά, δεν θα δείτε και πάρα πολλές αλλαγές που κάνουν τη διανομή να διαφέρει από τις άλλες. Όμως υπάρχουν… είναι λεπτές αλλά ουσιαστικές. Το εργαλείο MX Tools για παράδειγμα… Μετατρέπουν ένα σύστημα Linux, στα standards που έχουν οι φίλοι των Windows.

Το MX Tools είναι ένα από τα καλύτερα και πιο μοναδικά projects στο Linux. Είναι πρωτότυπο, και ιδιαίτερα χρήσιμο, ειδικά σε νέους χρήστες. Διαθέτει πολλές εφαρμογές επιδιόρθωσης συστήματος, εφαρμογές για tweak, κωδικοποιητές και οδήγησης (drivers) και τον υπέροχο Package .
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών, δεν χρειάζεται να το κάνετε.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε άμεσα κωδικοποιητές και προγράμματα οδήγησης γραφικών Nvidia. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο του συστήματός σας ή snapshots, αν φοβάστε ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά.

Μια από τις καλύτερες εφαρμογές του MX Tools, είναι και το βοηθητικό βοηθητικό πρόγραμμα Package Installer που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε λογισμικό που συνήθως δεν υπάρχει σε repos. Έτσι αντί να αναζητείτε λογισμικό στο internet, απλά χρησιμοποιείτε το Package Installer.

Υπάρχουν όλα τα βασικά για να ξεκινήσετε: Chrome, Opera, Spotify, Skype, Steam. Teamviewer και πολλά άλλα χρήσιμα προγράμματα. Ο Package Installer σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε repos με διαφορετικό επίπεδο σταθερότητας. Έτσι μπορείτε να εγκαταστήσετε test και backport packages ή ακόμα εφαρμογές που βρίσκονται ακόμα σε στάδιο beta.

Χρήστης των Windows και μισείτε το terminal; Δεν το χρειάζεστε. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα σε γραφικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύεστε στο περιβάλλον του Linux.

Ο εγκαταστάτης της διανομής είναι απλός και γρήγορος. Σας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε το MX Linux σε κάποιο partition της επιλογής σας, και θα σας προτείνει τον τρόπο εγκατάστασης του bootloader, για να μην χαλάσετε τα Windows που μπορεί να έχετε σαν κύριο σύστημα.

Θέλετε να δοκιμάσετε τη διανομή;

Γιατί να την δοκιμάσετε;

Για όλα τα παραπάνω. Επιπλέον, θα είστε σίγουροι ότι η Microsoft δεν θα σας παρακολουθεί μέσω τηλεμετρίας, και φυσικά ότι η επόμενη δεν θα διαλύσει το σύστημά σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

7 Comments

Leave a Reply
  1. εγω το εχω σε σναπ σοτ ισο ρυθμισμενα ολα οπωσ τα θελω γιατι δεν εχω βρει ακομα τροπο να δουλευψει το grub συμβαινει λοιπον το εξης οταν κλικαρω για windows ξεκιναει η σημαια κι μετα τιποτα κοκκαλο δοκιμασσα μεχρι κι easybcd απετυχα παταγωδως η μονη λυση ηταν να εχω το συστημα εκινησης στο δευτερο δισκο κι απλα επελεγα στο βοοτ του λαπτοπ το δευτερο δισκο τωρα εχω περασει τα ubuntu με επιλογη τομεα εκινησης παλι το δευτερο δισκο κι δομισα να δω αν δουλευει η εκινηση στα windows κι δουλευε απλα με χαλαει που δεν μπορω να βαλω το grub στο πρωτο δισκο μαζι με windows να ξεκιναω οπιο θελω εχει τυχει σε σας;αν ναι πια η λυση να την δοκιμασω;

  2. Επειδη το εχω δοκιμασει,οι λατρεις tων windows,μαλλον θα δυσκολευτουν.Κυριως σε θεματα setup και install.Αν δεν εχουν εξοικειωθει και σε θεματα dpkg και terminal, τα πραγματα δυσκολευουν ακομα πιο πολυ….Γι’αυτο xubuntu και ξερο ψωμι…..

    • μα δεν χρειάζεται το terminal ή το dpkg. Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται αυτόματα από το MX Tools

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).