Windows Defender Application Guard για Chrome και Firefox

Defender Application Guard: Η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα επέκταση για τον Google Chrome και τον Firefox της , η οποία υποτίθεται ότι θα προστατεύει τους χρήστες όταν επισκέπτονται επικίνδυνους ιστότοπους.

Το Application Guard, το οποίο είναι διαθέσιμο για λήψη μόνο για τους insiders αυτή τη στιγμή, έχει έναν πολύ απλό ρόλο: να ελέγχει την που προσπαθείτε να ανοίξετε για να διαπιστώσει εάν είναι αξιόπιστη ή όχι.Windows Defender Application Guard

Αν η σελίδα θεωρηθεί επικίνδυνη από την Microsoft, η επέκταση θα ενεργοποιεί τον Microsoft Edge που θα τρέχει σε , πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχει και τόσο σημασία αν η σελίδα είναι επικίνδυνη ή όχι, καθώς δεν θα μπορεί να φθάσει στα δεδομένα σας.

“Η επέκταση βασίζεται σε μια εγγενή εφαρμογή που δημιουργήσαμε για να υποστηρίξουμε την επικοινωνία μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και των ρυθμίσεων του Application Guard”, αναφέρει η Microsoft.

Η Microsoft αναφέρει επίσης ότι η επέκταση έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία. Έτσι αν οι χρήστες δεν επισκέπτονται κακόβουλες ιστοσελίδες η sandboxed λειτουργία θα αντικαθίσταται αυτόματα στις τυπικές ρυθμίσεις.

“Στην sandboxed λειτουργία του Microsoft Edge, ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί ελεύθερα σε οποιονδήποτε ιστότοπο που δεν έχει καθοριστεί ρητά σαν αξιόπιστος, χωρίς κανέναν κίνδυνο για το υπόλοιπο σύστημα. Με την δυνατότητα της δυναμικής αλλαγής, αν ο χρήστης προσπαθήσει να μεταβεί σε ένα αξιόπιστο ιστότοπο ενώ βρίσκεται σε sandboxed λειτουργία του Microsoft Edge, θα επιστρέφει στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης”, αναφέρει η Microsoft.

Αφού εγκαταστήσετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης, θα δείτε μια σελίδα που περιγράφει λεπτομερώς πώς λειτουργούν τα πάντα. Η επέκταση θα ελέγξει αυτόματα αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις στον υπολογιστή σας.
Για παράδειγμα, η επέκταση θα σαρώσει τη συσκευή σας για να διαπιστώσει αν είναι συμβατή, αν έχει εγκατασταθεί η εφαρμογή Application Guard και η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη.

Περιττό να αναφέρουμε ότι η επέκταση είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές που τρέχουν με Windows 10 και μπορείτε να κατεβάσετε αυτή που σας ενδιαφέρει από τα παρακάτω links:

Google Chrome extension

Mozilla-Firefox extension

Microsoft Store companion app

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).