Είναι λάθος να έχετε τον desktop υπολογιστή σας στο πάτωμα;

Παρά το όνομα desktop, ένας επιτραπέζιος ς δεν χρειάζεται να βρίσκεται πάνω σε ένα γραφείο. Αυτός ο τεράστιος υπολογιστής σε σχήμα πύργου, βολεύεται σίγουρα μια χαρά στο πάτωμα. Μήπως όμως είναι λάθος να τον τοποθετήσετε εκεί;

desktop

Όταν θα έρθει η στιγμή που θα ψάχνετε μία βολική θέση για τον desktop υπολογιστή σας, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας δύο βασικούς παράγοντες. Τον εξαερισμό και τη σκόνη.

Το χαλί μπορεί να φράξει τη ροή του αέρα
Οι σύγχρονοι desktop υπολογιστές συνήθως δεν είναι εντελώς επίπεδοι στο κάτω μέρος τους. Έχουν πόδια, έτσι ώστε η τους να είναι λίγο πιο πάνω από το πάτωμα. Έτσι υπάρχει μία ροή αέρα κάτω από το περίβλημα. Όλα τα κουτιά των υπολογιστών έχουν ανεμιστήρες που αποβάλλουν τον ζεστό αέρα και αεραγωγοί που επιτρέπουν την είσοδο του φρέσκου, δροσερού αέρα. Σε μερικές περιπτώσεις θα δείτε ακόμα και ανεμιστήρες εισαγωγής που διευκολύνουν περαιτέρω την τροφοδότηση σε δροσερό αέρα.

Εάν τοποθετήσετε τον υπολογιστή σας πάνω σε κάποιο παχύ βελούδινο χαλί, το χαλί μπορεί να εμποδίσει μέρος από αυτή τη ροή αέρα. Αυτό είναι πολύ κακό, ειδικά αν έχετε ένα κουτί που διαθέτει θυρίδες εξαερισμού στο κάτω μέρος του. Είναι κακό ακόμα κι αν δεν έχετε θυρίδες, καθώς αν ο υπολογιστής σας βυθιστεί λίγο στο χαλί, μπορεί να συσσωρευτεί παγιδευμένη θερμότητα στο κάτω μέρος του, από την έλλειψη ροής αέρα.

Φυσικά, αν έχετε ένα κοντό χαλί ή μία ψιλή μοκέτα στο πάτωμά σας, ο υπολογιστής θα είναι μια χαρά αφού θα έχει ελεύθερο χώρο στο κάτω μέρος του. Και, ακόμα καλύτερα, αν δεν έχετε καθόλου χαλί, αυτό θα ήταν το ιδανικό.

Πριν τοποθετήσετε τον υπολογιστή σας στο πάτωμα, φροντίστε να σκεφτείτε τη ροή του αέρα. Αποφύγετε να τοποθετήσετε τον desktop πύργο σας σε χοντρό χαλί. Εάν δεν μπορείτε να απομακρύνετε το χαλί, τοποθετήστε μία σκληρή ενδιάμεσα. Μπορείτε να αγοράσετε μία κυλιόμενη ψηλή βάση ή στη ανάγκη να τον πατήσετε σε ένα ξύλο κοπής φαγητού. Μπορεί να μην είναι αισθητικά τέλειο αλλά θα σας λύσει το πρόβλημα.

Ο υπολογιστής σας θα απορροφήσει περισσότερη σκόνη στο πάτωμα
Το πάτωμά σας έχει σίγουρα περισσότερη σκόνη, τρίχες και άλλα σκουπιδάκια σε σχέση με ένα γραφείο ή τραπέζι. Οι ανεμιστήρες του desktop υπολογιστή σας αναρροφούν τον αέρα κοντά στο πάτωμα και τον περνάνε μέσα στο κουτί σας. Έτσι, οι ανεμιστήρες απορροφούν και μεταφέρουν σκόνη, βρωμιά και άλλα σκουπίδια μέσα στον υπολογιστή.

Αυτό φυσικά συμβαίνει ανεξάρτητα από το πού τοποθετείτε τον υπολογιστή σας. Ακόμα κι αν έχετε τον υπολογιστή σας πάνω στο γραφείο σας, θα πρέπει να το φυσάτε περιστασιακά με λίγο πεπιεσμένο αέρα. Αλλά ο υπολογιστής σας όταν είναι στο πάτωμα γεμίζει περισσότερο με σκόνη. Η σκόνη παρεμποδίζει την ψύξη του και το pc σας λειτουργεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες, μέχρι τουλάχιστον να καθαριστεί.

Είναι πιο εύκολο να σκουπίζετε και γενικά να κρατάτε το χώρο γύρω από έναν υπολογιστή, καθαρό, όταν αυτός βρίσκεται πάνω σε ένα γραφείο. Ο λόγος είναι ότι τον έχετε συνέχεια στο οπτικό σας πεδίο, θέλετε το γραφείο σας καθαρό, οπότε κάθε τόσο καθαρίζετε και τον υπολογιστή σας. Αν τον έχετε στο πάτωμα, σε μια γωνία, πόσο συχνά τον μετακινείτε για να σκουπίσετε κοντά στα καλώδια και κάτω από την βάση του;

Παρόλα αυτά, αν έχετε τον υπολογιστή σας στο πάτωμα, θυμηθείτε να το ξεσκονίζετε πιο τακτικά από ότι να ήταν στο γραφείο σας. Φυσικά εξαρτάται από το πόσο σκονισμένο είναι το δάπεδο σας. Θα πρέπει να θυμάστε να καθαρίσετε γύρω και πίσω από το κουτί του, για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης.

Εκτός των δύο παραπάνω παραγόντων, το πάτωμα είναι μια χαρά
Τα ζητήματα με τον εξαερισμό και την σκόνη (που και τα δύο οδηγούν σε υπερθέρμανση), είναι ο κύριος λόγος που οι geeks συμβουλεύουν συνήθως να μην τοποθετείτε ένα desktop υπολογιστή στο πάτωμα.

Αλλά, αν έχετε και τα δύο αυτά πράγματα υπό τον έλεγχο σας, δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα με το να ακουμπήσετε τον υπολογιστή σας στο πάτωμα.

Το πάτωμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι προτιμότερο. Λογικά έχετε περισσότερο χώρο στο πάτωμά σας, από ότι στο γραφείο σας και η τοποθέτηση του πύργου σας εκεί θα απελευθερώσει χώρο στο γραφείο. Μερικοί χρήστες με βαρύ πύργο υπολογιστών, ίσως και να ανησυχούν μήπως ο υπολογιστής ανατραπεί από το γραφείο, αν πέσουν απάνω παιδιά ή κατοικίδια ζώα.

Φυσικά, οι περιστάσεις είναι διαφορετικές για τον καθένα σας. Εάν, για παράδειγμα, υπάρχει κίνδυνος νερών στο πάτωμα, ο υπολογιστής σας είναι ασφαλέστερος εάν είναι δαπέδου.

Όλες αυτές οι σκέψεις, είναι ακόμα σημαντικότερες, αν έχετε ένα υπολογιστή κατασκευασμένο για παιχνίδια ή ένα που παράγει πολύ θερμότητα. Εάν έχετε ένα desktop, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, που δεν παράγει πολύ θερμότητα, ο εξαερισμός δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Τα μοντέρνα, ελαφριά, επιτραπέζια PC, είναι συχνά μικρά κιβώτια, που χωράνε εύκολα σε μια γωνιά του γραφείου σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).