Creative Commons: CC Search για αναζήτηση δωρεάν εικόνων

Η κυκλοφόρησε επίσημα μια νέα μηχανή αναζήτησης. Η υπηρεσία CC Search επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν δωρεάν εικόνες υπό την άδεια της Creative Commons. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, έχουν ευρετηριαστεί ήδη πάνω από 300 εκατομμύρια εικόνες. Έτσι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρείτε μια που σας αρέσει και θέλετε να την χρησιμοποιήσετε.

Τον Φεβρουάριο του 2017, η Creative Commons ξεκίνησε να αναπτύσσει μια νέα μηχανή αναζήτησης. Η προηγούμενη μηχανή αναζήτησης εμφάνιζε στα αποτελέσματα συνδέσμους σε άλλες , όπως τις Google Images, Flickr, and Pixabay. Creative Commons

Αυτό σήμαινε ότι δεν ήταν πραγματικά μια μηχανή αναζήτησης, αλλά συνέλεγε συνδέσεις από άλλες .

Η νέα μηχανή αναζήτησης της Creative Cοmmons σχεδιάστηκε για να είναι απλούστερη αλλά πιο εκτεταμένη μηχανή αναζήτησης.

Ωστόσο, η ευρετηρίαση των 300 εκατομμυρίων εικόνων από ολόκληρο το διαδίκτυο ήταν ένα μεγάλο project, για αυτό και η υπηρεσία CC Search πέρασε πάνω από δύο χρόνια σε μορφή beta.

Τώρα λοιπόν η Creative Commοns ξεκίνησε επίσημα την υπηρεσία CC Search, σαν final έκδοση. Η CC Search προσφέρει έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο αναζήτησης μέσα από ολόκληρο το αρχείο των Commons. Αυτό αποτελείται από τις 300 εκατομμύρια εικόνες που προαναφέραμε σε 19 συλλογές.

Σύμφωνα με το Blog της Creative Commons, όταν πραγματοποιείτε μια αναζήτηση χρησιμοποιώντας την υπηρεσία CC Search, φιλτράρετε τις εικόνες που “τραβήχτηκαν από ανοιχτά API και από το σύνολο δεδομένων της κοινής ς”.

Η νέα αναζήτηση της Creative Commοns κάνει τα πράγματα πολύ πιο απλά. Απλά αναζητήστε μια λέξη ή μια φράση και θα δείτε εικόνες τις οποίες που θεωρεί ο αλγόριθμος της Creative Commons ότι ταιριάζει στον όρο αναζήτησης. Θα βλέπετε άμεσα την πηγή των εικόνων αλλά και την άδειά τους από την Creative Commons.

Αν θέλετε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα, κάντε κλικ στο κουμπί . Μπορείτε να φιλτράρετε για εικόνες με άδειες “Χρήσης για εμπορικούς σκοπούς” ή για “Τροποποίηση ή προσαρμογή”.

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε συγκεκριμένες άδειες CC, να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε συγκεκριμένους παρόχους εικόνων ή να αναζητήσετε από κάποιον δημιουργό.

Δεν γνωρίζετε τις άδειες της Creative Commοns; Επιλέξτε την κατάλληλη. Οι άδειες πλέον υπάρχουν και στα Ελληνικά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).