Mozilla: ζητάει συγνώμη και διαγράφει δεδομένα τηλεμετρίας

Η Mozilla ζήτησε δημόσια συγγνώμη μετά από τη των πιστοποιητικών που προκάλεσε την απενεργοποίηση των επεκτάσεων του , αποκαλύπτοντας ότι σχεδιάζει να διαγράψει όλα τα δεδομένα τηλεμετρίας που συγκέντρωσε πριν την κυκλοφορία του αρχικού fix (έκδοση 66.0.4).

Η εταιρεία αναφέρει ότι το έχει ήδη επιλυθεί, και “θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα συστήματά μας, ώστε να μην προκύψουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.”Mozilla firefox

Η Mozilla αποκάλυψε ότι συνέλεξε δεδομένα χρήσης από τον browser στο πλαίσιο του προγράμματος Studies, το οποίο χρησιμοποίησε για να διαθέσει την επιδιόρθωση, και ότι τώρα θα τα διαγράψει εντελώς από τους διακομιστές της.

“Σεβόμαστε τους χρήστες μας, και θα διαγράψουμε όλα τα στοιχεία τηλεμετρίας και από όλους τους χρήστες που συλλέχθηκαν μεταξύ 2019-05-04T11:00:00Z και 2019-05-11T11:00:00Z” αναφέρει η Mozilla.

Μερικοί χρήστες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Studies μόνο για να λάβουν την επιδιόρθωση στις συσκευές τους, σύμφωνα με την Mozilla θα πρέπει να ελέγξουν τις ρυθμίσεις τους πριν ενεργοποιηθούν εκ νέου, κάτι που πρέπει “να συμβεί κάποια στιγμή μετά την 13η Μαΐου του 2019”.

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την επιλογή Studies στο Firefox, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης και ακολουθήστε την παρακάτω διαδρομή:

δεδομένα τηλεμετρίας

Μενού Firefox> Επιλογές> Απόρρητο και ασφάλεια> Συλλογή και χρήση δεδομένων του Firefox

ή πιο απλά ανοίξτε την παρακάτω εσωτερική διεύθυνση

about:preferences#privacy

Η Mozilla λέει ότι παρόλο που το έχει ήδη επιδιορθωθεί από την έκδοση Firefox 66.0.4 αλλά και την επόμενη Firefox 66.0.5, η εταιρεία θα συνεχίσει την έρευνά της και θα μας διαθέσει περισσότερες λεπτομέρειες όταν υπάρχουν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).