Προσοχή: Ψεύτικα emails από την Αστυνομία

Fake emails από την Αστυνομία;! Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίζεται δικογραφία τακτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με φερόμενο αποστολέα το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστοι δράστες απέστειλαν σε χρηστές του διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εμφανιζόμενη : police@department.gr.

Στα μηνύματα αυτά εμπεριέχεται κείμενο (πρόκειται προφανώς για αυτοματοποιημένη μετάφραση – κακής ποιότητας – από αγγλικά), με το οποίο ενημερώνεται ο παραλήπτης για υποτιθέμενη των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Ο αποστολέας των μηνυμάτων «υπογράφει» ως «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας», με ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας που αντιστοιχούν σε αστυνομική Υπηρεσία, ενώ ο αριθμός fax που εμφαίνεται ανήκει σε ιδιωτική εταιρία.

Δείτε ένα δείγμα από τα emails:

emails

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:

  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξσης τους
  • να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και να μην απαντάνε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικής φύσεως στοιχεία.

___________________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).