Αποτοξινωθείτε από το smartphone σας κάνοντας το μονόχρωμο.

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να μειώσετε τη χρήση που κάνετε στο σας, τότε δοκιμάστε να κάνετε την οθόνη του θαμπή και βαρετή, στρέφοντας την στην κλίμακα του γκρι. Είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό.

smartphone

Όλοι μας έχουμε κάποια στιγμή ανακαλύψει ότι η χρήση που κάνουμε στο smartphone μας είναι ιδιαίτερα χρονικά πολύ. Κάτι σαν την χρήση της παλαιότερα ή την χρήση στον υπολογιστή. Οι μεγαλύτεροι από εσάς μπορεί και να θυμάστε την μητέρα σας να σας κυνηγάει να μην κάθεστε με τις ώρες στην τηλεόραση.

Η νέα παγίδα είναι πλέον τα smartphone. Εύκολα στην μεταφορά τους, ιδιαίτερα δυνατά και γρήγορα, μπορούν να σας κάνουν να μην ανταλλάξετε ούτε μία κουβέντα με τους φίλους σας στην καφετέρια. Και φυσικά όταν το συνειδητοποιήσετε όλο αυτό, πιθανά θα ψάξετε τον τρόπο για να αποτοξινωθείτε. Κάποιοι ίσως έχετε ακούσει άλλους χρήστες να μιλάνε για το πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την απόσπαση της προσοχής σας από το smartphone σας, γυρίζοντας την οθόνη τους από την προεπιλεγμένη κατάσταση πλήρους χρώματος σε μια πιο βαρετή κλίμακα του γκρι. Αν και ακούγετε ότι είναι χάσιμο χρόνου, σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε.

Τα έξυπνα τηλέφωνα είναι, αν μη τι άλλο, πολύχρωμα. Τα παιχνίδια, οι εφαρμογές κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, η ίδια η εμφάνισή τους, είναι όλα τόσο φωτεινά και χαρούμενα. Τα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα τέλεια, με ευχάριστο και ζωντανό χρώμα. Οι ειδοποιήσεις τροποποιούνται σε μια απόχρωση του κόκκινου για να την πιάσει το μάτι σας. Τα ίδια τα εικονίδια, που είναι διατεταγμένα στην αρχική οθόνη, είναι δελεαστικά και από μόνα τους.

Αλλά, ως εκ θαύματος, αν γυρίσετε την οθόνη στο γκρι, το τηλέφωνο θα σας φανεί τόσο θαμπό. Οι ειδοποιήσεις δεν φαίνονται πλέον επείγουσες (κοιτάξτε το παραπάνω οθόνης). Δεν υπάρχει τίποτα επείγον για οποιαδήποτε από αυτές τις ειδοποιήσεις. Πολλά χρονοβόρα παιχνίδια είναι πρακτικά αδύνατο να παίξουν χωρίς αναφορές χρώματος. Όταν όλα είναι μαύρα, λευκά και με αποχρώσεις του γκρίζου, παίρνουν ένα πολύ ωφέλιμο παλμό και πιθανότατα σύντομα θα βρεθείτε να χρησιμοποιείτε μια για όσο ακριβώς χρειάζεται να ολοκληρώσετε την εργασία, και στη συνέχεια να αφήσετε το τηλέφωνό σας κάτω.

Αν χρησιμοποιείτε iPhone, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το φίλτρο στην κλίμακα του γκρι, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Εμφάνιση > Φίλτρα χρώματος (Settings > > Accessibility > Display Accommodations > Color Filters).

Εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή Android, η μέθοδος διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή σας (και ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Προγραμματιστής), αλλά είναι συνήθως, όπως στα iPhones, στο μενού Προσβασιμότητα. Στο Xiomi που έχουμε είναι στις Επιλογές προγραμματιστών > Προσομοίωση χρωματιστού χώρου > Μονοχρωματικότητα.

Για να ενεργοποιήσετε και να μπορέσετε να δείτε την λειτουργία του Προγραμματιστή στα Android πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο > και πατήστε 7 φορές συνεχόμενα το αριθμό κατασκευής ή την έκδοση MΙUI για Xiaomi ή αντίστοιχα για τα άλλα τηλέφωνα.

Η απόχρωση του γκρι χρώματος στο τηλέφωνό σας για πάντα, αποτελεί μια λειτουργική λύση; Μπορεί. Εάν διαπιστώσετε ότι σας βοηθάει να νικήσετε την απόσπαση της προσοχής, τότε μείνετε στο γκρι. Όπως και να έχει δοκιμάστε να αλλάξετε την εμφάνισή του τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).