Mageia 7 με Linux 5.1 Kernel, Plasma 5.15 & GNOME 3.32

Η κοινότητα της διανομής Mageia κυκλοφόρησε σήμερα το λειτουργικό σύστημα Mageia 7 Linux, μια σημαντική έκδοση που φέρνει ενημερωμένα πακέτα και πολλά νέα χαρακτηριστικά για τους φίλους μιας διανομής που προήλθε από το Mandriva project.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της ανάπτυξης, το λειτουργικό σύστημα Μageia 7 Linux είναι από σήμερα διαθέσιμο για λήψη και φέρνει πολλές από τις τελευταίες του GNU/Linux και του λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Η νέα Mageia “φοράει” από έναν από τους τελευταίους πυρήνες της σειράς Linux 5.1 και διαθέτει το τελευταίο graphics stack Mesa 19.1.

Mageia 7

Η νέα έκδοση Mageia 7 διαθέτει επίσης νέα ανανεωμένα desktop environments και window managers, αλλά κυκλοφορεί σε τρεις κύριες εκδόσεις για επιτραπέζιους υπολογιστές KDE 5.15.4, GNOME 3.32 και Xfce 4.14pre.

Υποστηρίζει Wayland και υβριδικές κάρτες και προσφέρει μια εκτεταμένη συλλογή παιχνιδιών.

“Όπως συμβαίνει με την διανομή Mageia, αυτή η έκδοση δεν θα είχε συμβεί χωρίς τη βοήθεια της εκπληκτικής μας κοινότητας που δίνει το χρόνο να κάνει ό, τι κάνουμε», αναφέρει ο Donald Stewart. “

Έτσι, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν στη συσκευασία, την ανάπτυξη, τη δοκιμή και την δημιουργία των QA σε όλα τα πακέτα και τα ISO, καθώς και στους μεταφραστές, την ομάδα τεκμηρίωσης, τους sysadmins, τους καλλιτέχνες και όλους όσους βοήθησαν να στην κυκλοφορία.

Η νέα διανομή Mageia διαθέτει τώρα μια ανανεωμένη υποδοχής που είναι πολύ πιο εύκολη στη χρήση για τους αρχάριους χρήστες. Συμπεριλαμβάνει μερικές από τις τελευταίες και καλύτερες εφαρμογές, όπως τον Mozilla Firefox 67 και το Chromium 73, το LibreOffice 6.2.3 αλλά και τον διαχειριστή πακέτων rpm 4.14.2.

Υποστηρίζει καλύτερα τις ARM, ειδικά για τις αρχιτεκτονικές AArch64 (ARM64) και ARMv7, οι οποίες έχουν τώρα όλα τα βασικά πακέτα. Το DNF, το προεπιλεγμένο σύστημα διαχείρισης πακέτων της Mageia, προσφέρει πλέον συμπιεσμένη υποστήριξη μεταδεδομένων Zchunk για να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε bandwidth κατά την λήψη των ενημερώσεων.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη νέα διανομή Mageia άμεσα για αρχιτεκτονικές 32 bit και 64 bit. Το λειτουργικό σύστημα διανέμεται σαν live ISO με περιβάλλοντα γραφικών KDE Plasma, GNOME και Xfce, καθώς και τις κλασικές εγκατάστασης για υπολογιστές 32 bit και 64 bit .

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το release announcement και τα νέα release notes

Download (mirrors):

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).