Top Secret: από τα Ciphers στο Cybersecurity. 100 χρόνια GCHQ

Top Secret: From Ciphers to Cybersecurity: Οι παραδοσιακά μυστικοπαθείς κυβερνητικές πληροφοριών θα πρέπει να είναι πιο διαφανείς για να συνεχίσουν να λειτουργούν στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο και να προστατεύουν από τις απειλές στον κυβερνοχώρο κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών, προειδοποίησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας GCHQ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Top Secret

Ο διευθυντής της GCHQ, Jeremy Fleming, έκανε τις παρατηρήσεις του κατά την έναρξη μιας νέας ς στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, η οποία διερευνά την ιστορία των κρυπτογραφήσεων, της κωδικοποίησης και της ς του κυβερνοχώρου από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι την σύγχρονη εποχή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης Top Secret: From Ciphers to Cybersecurity συμπίπτει με την 100η επέτειο ίδρυσης της GCHQ και επιτρέπει στο ευρύ κοινό να δει έγγραφα, μηχανήματα και αντικείμενα από την ιστορία της μυστικής υπηρεσίας τα τελευταία 100 χρόνια. Περιττό να αναφέρουμε πολλά από εκθέματα ήταν κρυμμένα πάρα πολλά χρόνια πίσω από κλειστές πόρτες.

Στα αντικείμενα που εκθέτονται υπάρχουν μηχανές κρυπτογράφησης από τις πρώτες δεκαετίες του 1900 και μηχανές που μπορούν να σπάσουν κώδικα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.  Χρησιμοποιήθηκαν στο Bletchley Park, σε ένα φορητό μολυσμένο με ransomware WannaCry και στον κατεστραμμένο σκληρό δίσκο ανακάλυψαν τις πληροφορίες που περιείχε.

“Χαιρετίζω αυτή τη διαφάνεια επειδή ο κόσμος έχει αλλάξει, δεν είναι πλέον αρκετό να λειτουργούμε κρυφά. Πρέπει να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που επιδιώκουμε να προστατεύσουμε”, δήλωσε ο Fleming, ο οποίος υποστήριξε ότι η διαφάνεια είναι το κλειδί για την επιτυχία της GCHQ.

Εάν θέλουμε να ευημερήσουμε σαν ένα δημοκρατικό έθνος στην ψηφιακή εποχή, η ανοικτότητα είναι η δύναμή μας. Η διαφάνεια που ενθαρρύνει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη της τεχνολογικής επανάστασης. Η διαφάνεια μπορεί να δώσει σε όλους πρόσβαση σε αλλά και την γνώση για να κρατήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους ασφαλή στον ψηφιακό κόσμο.

Η δωρεάν έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 και η υπηρεσία ευελπιστεί να αποτελέσει έμπνευση για τους νέους να σκεφτούν διαφορετικά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την προστασία της χώρας από τις μελλοντικές ψηφιακές απειλές.

“Πρέπει να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά ώστε τα παιδιά μας να καταλάβουν και να διαμορφώσουν το ψηφιακό μέλλον μας”, δήλωσε ο Fleming.

Στην Αινειάδα, ο Βιργίλιος ανέφερε την φράση του Λαοκόοντα: “timeo Danaos et dona ferentes”, ή στα ελληνικά: “Φοβοῦ τοὺς Δαναοὺς καὶ δῶρα φέροντας”, δηλαδή να φοβάστε τους Δαναούς ακόμα κι όταν φέρνουν δώρα.

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).