Firefox: θα αποκτήσει σύντομα ένα Tor addon

Ο περιηγητής ιστού θα μπορούσε να αποκτήσει σύντομα ένα για λειτουργία Tor, κάτι το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια του τελικού χρήστη χρησιμοποιώντας το δίκτυο Tor.

Ο τελικός στόχος είναι η υλοποίηση ενός πλήρως λειτουργικού προγράμματος TOR στον browser σας, και αυτό το project απαιτεί χρόνο. Ωστόσο τα μέλη της ομάδας της Mozilla και του δικτύου Tor φαίνεται να συζητούν ήδη τις προκλήσεις.

Firefox tor

Η πρότασή τους είναι να αναπτυχθεί ένα πρόσθετο του προγράμματος το οποίο θα ενεργοποιούσε την λειτουργία του Tor στον Firefox. Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να δώσει και στις δύο εταιρείες τον απαραίτητο χρόνο να αναπτύξουν ότι χρειάζεται για αυτό το νέο χαρακτηριστικό.

Η δεν θα είναι εγκατεστημένη από προεπιλογή στον Firefox, και οι χρήστες θα πρέπει να την κατεβάσουν με μη αυτόματο τρόπο από τον ιστότοπο της Mozilla για να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία του Tor.

“Θα επέτρεπε στους χρήστες να δουν πως θα μπορούσε να είναι μια τελική έκδοση ενσωμάτωσης με τον Tor. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει για να μετρήσουμε το ενδιαφέρον σας μετρώντας τις λήψεις κ.λπ.,” αναφέρει η ομάδα ανάπτυξης του Tor.

“Το πρόσθετο θα απαιτεί αυξημένα δικαιώματα σε σύγκριση με ένα τυπικό WebExtension, για να μπορεί να καλέσει τις λειτουργίες του XPCOM, για παράδειγμα. Το addon θα υπογράφεται από τη Mozilla και θα διανέμεται από την Mozilla έτσι κι αλλιώς, για να μην υπάρχουν προβλήματα “.

Οι προγραμματιστές της Mozilla και από το Tor Project συζητούν ήδη διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες.

Το addon θα ρυθμίζει το πρόγραμμα ς ώστε να χρησιμοποιεί το δίκτυο  tor σαν proxy, και θα επιτρέπει ρυθμίσεις που εμποδίζουν παρακαμπτήριες παραμέτρους, θα αντιστέκεται στο fingerprinting, όπως ακριβώς γίνεται και με τις ρυθμίσεις του Tor Browser.

Αυτή τη στιγμή, οι devs πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουν με το project και το add-on είναι η προσθήκη ενός κουμπιού Tor mode  που θα ξεκινάει ένα ειδικό προφίλ σε ένα νέο παράθυρο.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει η πρώτη δημόσια έκδοση.

____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).