GUADEC 2019 Θεσσαλονίκη 23-28 Αυγούστου Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Το Ίδρυμα GNOME με ενθουσιασμό σας ανακοινώνει ότι το GUADEC 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 28 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη.

Το GUADEC, είναι το ευρωπαϊκό συνέδριο χρηστών και προγραμματιστών του GNOME και συγκεντρώνει εκατοντάδες και προγραμματιστές κάθε χρόνο για να προωθήσει το έργο GNOME. Είναι ένα από τα πιο μακροχρόνια και αξιοσημείωτα γεγονότα.

To GUADEC, το ευρωπαϊκό συνέδριο χρηστών και προγραμματιστών του GNOME, είναι το κύριο ετήσιο συνέδριο του GNOME και φέτος πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 23 έως τις 28 Αυγούστου.

GUADEC

Κατά τη διάρκεια του GUADEC θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δεκάδες ομιλίες και workshops και hack events για θέματα όπως:

  • Ανάπτυξη εφαρμογών και deployment
  • Προστασία απορρήτου και ασφάλεια
  • Οικοδόμηση κοινότητας και ποικιλομορφία
  • Σχεδιασμός εμπειρίας χρηστών και προγραμματιστών
  • Χρήση τεχνολογιών GNOME της επιφάνειας εργασίας
  • Ενθάρρυνση νέων συνεισφερόντων
  • Οργάνωση και διακυβέρνηση του έργου GNOME
  • Χρήση του GNOME από τους χρήστες

Τα περισσότερα μεγάλα έργα ανοικτού λογισμικού, διοργανώνουν ετήσια παγκόσμια συνέδρια. Ορισμένα έργα διοργανώνουν και συνέδρια της ηπείρου (πχ GNOME Asia Summit), κυρίως γιατί υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές-χρήστες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν.

Το πρόγραμμα των συνεδρίων αποτελείται, συνήθως, από δυο τμήματα. Το πρώτο από ομιλίες σχετικές με την νέων χαρακτηριστικών από την κοινότητα αλλά και συναντήσεις για σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το έργο. Το δεύτερο τμήμα είναι ελεύθερο και συνήθως αποτελείται από συναντήσεις (hacking, BoFs) υπο-ομάδων που στόχο έχουν τόσο την διόρθωση σφαλμάτων όσο και την ανάπτυξη των νέων χαρακτηριστικών, ή ακόμα και την παραγωγή κειμένων για την προώθηση του έργου στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι έχετε να κερδίσετε εσείς από την συμμετοχή σας σε ένα τέτοιο συνέδριο.

Καταρχήν ΔΕΝ θα πάρετε αποδεικτικό συμμετοχής (φαντάζομαι δεν μετράει στο να προσληφθείτε στο δημόσιο)! Η απόδειξη συμμετοχής σας είναι η δραστηριότητα που έχετε στην κοινότητα του έργου ή ακόμα και η βοήθεια σας ως εθελοντής στην διοργάνωση του συνεδρίου. Πάμε να δούμε τι θα κερδίσετε:

  • Θα γνωρίσετε από κοντά σημαντικούς ανθρώπους ( άτομα που πιθανό να διαβάζετε στις λίστες ή στα blogs) και θα δημιουργήσετε νέες φιλίες και γνωριμίες. Θα δείτε ότι δεν είναι ρομπότ ή σνομπ άτομα αλλά είναι απλοί, φιλικοί σε ό,τι και να τους πείτε.
  • Μπορεί οι γνώσεις που θα πάρετε από τις παρουσιάσεις να είναι μηδαμινές αλλά οι γνώσεις που θα αποκτήσετε στο δεύτερο τμήμα του συνεδρίου θα είναι πολλές.
  • Όταν θα ενταχθείτε σε μια υπο-ομάδα, το αποτέλεσμα που θα παρουσιάσετε στο συνέδριο, θα είναι περισσότερο από αυτό που παρουσιάζει μια ομάδα στην διάρκεια του εξαμήνου (από έκδοση σε έκδοση). Αυτό γιατί θα είστε δίπλα στα άτομα τα οποία μπορείτε να ρωτήσετε ή να συζητήσετε κάτι άμεσα. Δεν χρειάζεται η αναμονή σε περίπτωση που βρίσκεστε σε διαφορετικές ζώνες ώρας.
  • Στα περισσότερα συνέδρια, βρίσκονται μεγάλες εταιρείες του χώρου που αναζητούν μυαλά σαν το δικό σας. Σε περίπτωση που δεν είστε ευχαριστημένοι στην Ελλάδα ή είστε άνεργος, έχετε μια πιθανότητα να κάνετε αίτηση για εργασία και να σας δεχτούν. Μια παράμετρος που θα κοιτάξουν οι εταιρείες είναι και εάν συμμετέχετε στο έργο, ποιες οι δραστηριότητες σας στην κοινότητα και όχι τι πτυχίο έχετε (ή δεν έχετε). Συνήθως μετράνε και τα πτυχία που πιθανό να έχετε από μεγάλες εταιρείες του χώρου (όσοι ασχολείστε με το αντικείμενο, γνωρίζετε ποια).

Αν λοιπόν συμμετέχετε σε κοινότητες εθελοντικά, τα περισσότερα έργα διαθέτουν πρόγραμματα χρηματοδότησης για τη συμμετοχή σας στα συνέδρια (τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια). Το Ίδρυμα GNOME είναι ένα από αυτά, προσφέροντας χρηματοδότηση για τα μέλη του ιδρύματος.

Στην ιστοσελίδα https://2017.guadec.org/ μπορείτε να βρείτε προτάσεις σχετικά με τη διαμονή σας (θα έχει πολλούς επισκέπτες εκείνη την εποχή, οπότε έχετε το νου σας) και πληροφορίες για τη μετακίνηση σας στην πόλη του Μάντσεστερ. Σύντομα θα ανακοινωθεί και η έναρξη των εγγραφών για τη συμμετοχή σας στο συνέδριο καθώς και η περίοδος που μπορείτε να κάνετε αίτηση για χρηματοδότηση του ταξιδιού σας.

Από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι κύριες ομιλίες και παρουσιάσεις ενώ οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε hack events για το GNOME.

Για την εγγραφή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε αυτή την φόρμα

Περισσότερες πληροφορίες για την GUADEC 2019 στο https://2019.guadec.org/

____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).