VBScript η Microsoft το απενεργοποιεί από προεπιλογή

Η Microsoft ανακοίνωσε το 2017 ότι σχεδιάζει να απενεργοποιήσει το VBScript στον Internet 11.  Η εταιρεία σταμάτησε τότε τη λειτουργία, αλλά τη διατηρούσε για συγκεκριμένα περιβάλλοντα, για να δώσει πεισσότερο χρόνο στους οργανισμούς που χρησιμοποιούσαν ακόμα το VBScript.

Το VBScript, κυκλοφόρησε από τη Microsoft πριν από δύο περίπου δεκαετίες και ίναι μια ενεργή γλώσσα προγραμματισμού που βασίζεται στην Visual Basic.

VBScript

Κάποια στιγμή το το VBScript έγινε διάσημο, όταν κυκλοφόρησε ένα worm  που ήταν γνωστό σαν I Love You ή Love Letter Virus.

Οι χρήστες λάμβαναν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν σαν ένα ILOVEYOU και περιείχαν ένα συνημμένο της μορφής LOVE-LETTER-FOR-YOU.txt.vbs. Όσοι άνοιγαν το συνημμένο μόλυναν τους υπολογιστές τους με το worm.

Ένα από τα ήταν τότε ότι τα Windows έκρυψαν την επέκταση του συνημμένου. Έτσι πάρα πολλοί χρήστες των Windows πίστευαν ότι ήταν κάποιο αβλαβές αρχείο κειμένου από κάποια-κάποιον που τους αγαπούσε.

Οι μολυσμένοι υπολογιστές συνέχιζαν να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τη λίστα επαφών του θύματος.

Η Microsoft συνέστησε τότε στους χρήστες του Microsoft να απενεργοποιήσουν το VBScript από το πρόγραμμα ς μέσω της ζώνης Internet για να προστατεύσουν το πρόγραμμα περιήγησης από επιθέσεις που είχαν σαν στόχο το VBScript.

Οι διαχειριστές και οι χρήστες έπρεπε να απενεργοποιήσουν το VBScript στον Internet Explorer με το χέρι την εποχή εκείνη.

Οι αθροιστικές που κυκλοφορήσαν τον Ιούλιο του 2019 για τα Windows 10 απενεργοποίησαν από προεπιλογή το VBScript στους υπολογιστές που τρέχουν το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. 

Οι επόμενες αθροιστικές ενημερώσεις που θα κυκλοφορήσουν τον Αύγουστο του 2019 για τα Windows 7 Service Pack 1, Windows 8 και Windows 8.1 θα κάνουν το ίδιο και στα παλαιότερα μηχανήματα.

Ωστόσο, το VBScript δεν θα αφαιρεθεί αυτή τη στιγμή. Η Microsoft αναφέρει ότι θα εξακολουθεί να είναι δυνατή η ενεργοποίησή του σε συστήματα, εάν εξακολουθεί να απαιτείται τεχνολογία παλαιού τύπου.

Οι για ή απενεργοποίηση της εκτέλεσης VBScript στον Internet Explorer 11 θα παραμείνουν με ρυθμίσεις ανά ζώνη ασφαλείας ιστότοπου, μέσω του Μητρώου ή μέσω της Πολιτικής ομάδας, εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτά τα scrips.

Μια δημοσίευση στον ιστότοπο υποστήριξης της Microsoft μας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές. Με λίγα λόγια: οι διαχειριστές θα μπορούν να ενεργοποιήσουν το VBScript χρησιμοποιώντας το μητρώο, την πολιτική ομάδας (μόνο για επιχειρήσεις) ή τη ζώνη ασφαλείας των ιστοσελίδων.

_________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).