Knoppix 8.6 Live DVD: υψηλές αποδόσεις

Το Knoppix είναι μια ειδική έκδοση του Linux που τρέχει χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση, απευθείας από ένα DVD. Βασίζεται στο σταθερό Debian, και είναι συμβατό με τα Desktop Environments GNOME, KDE, LXDE, και Openbox.

Φυσικά θα πρέπει να γίνει boot από το DVD. Με το που σταματήσετε να τρέχετε το σύστημα και βγάλετε το DVD, ο ς θα βρεθεί στην κατάσταση που ήταν προηγουμένως, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στο λειτουργικό του σύστημα.

Knoppix

Η διανομή είναι ιδανική για αυτούς που θέλουν να κάνουν μια πρώτη δοκιμή στον χώρο του Linux, αλλά δεν τολμούν την διαδικασία της εγκατάστασης.

To Knoppix είναι πλήρες Linux με πολλές εγκατεστημένες εφαρμογές και παιχνίδια. Όπως προαναφέραμε τρέχει από το DVD χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση και χωρίς να επηρεάζει το ήδη εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα.

Περιλαμβάνει πλήρη υποστήριξη Ελληνικών καθώς και ορθογραφικό έλεγχο. Είναι λοιπον ιδανικό για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το λειτουργικό σύστημα Linux αλλά δεν θέλουν ή να το εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους.

Η διανομή προσφέρει αυτόματη ανίχνευση hardware, υποστήριξη για πάρα πολλές κάρτες γραφικών, κάρτες ήχου, SCSI, USB συσκευές και άλλα περιφερειακά.

Το KNOPPIX μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα παραγωγικό desktop σύστημα Linux, εκπαιδευτικά , σύστημα διάσωσης, ή μια ανάλογα προσαρμοσμένη πλατφόρμα για εμπορικές επιδείξεις προϊόντων λογισμικού.

Όπως προαναφέραμε δεν είναι απαραίτητο να το εγκαταστήσετε σε έναν σκληρό δίσκο αν και μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα. Λόγω της ς on-the-fly, το CD μπορεί να έχει μέχρι 2 GB εκτελέσιμο που μπορεί να εγκατασταθεί (πάνω από 8 GB για την έκδοση DVD). 

Κατεβάστε την τελευταία έκδοση:

KNOPPIX_V8.6-2019-08-08-EN.iso

KNOPPIX_V8.6-2019-08-08-EN.iso.md5

Επίσημη Ιστο: http://www.knoppix.org/

_______________________

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).