Lexend από την Google για να διαβάζετε γρηγορότερα

Η Google έχει προσθέσει μια νέα οικογένεια γραμματοσειρών (την ονομάζει Lexend) που θα σας βοηθήσει να διαβάσετε ταχύτερα και .

Η γραμματοσειρά είναι διαθέσιμη μέσα στα Google Docs, Sheets και Google Slides ή μπορείτε να την κατεβάσετε απευθείας από τον ιστότοπο Γραμματοσειρών της Google και να την χρησιμοποιήσετε σε εφαρμογές που λειτουργούν offline, όπως το Microsoft Word.

Lexend

Οι Thomas Jockin και Bonnie Shaver-Troup, σχεδιαστές γραμματοσειρών, ανέβασαν επίσης τα αρχεία των γραμματοσειρών στο Github με Άδεια Open Font που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε, να τροποποιείτε και να αναδιανέμετε τις γραμματο ελεύθερα, εφόσον δεν πωλούνται.

Για να ενεργοποιήσετε τη γραμματοσειρά Lexend σε ένα αντίγραφο του Google Docs, ανοίξτε ένα νέο έγγραφο και κάντε στην αναπτυσσόμενη λίστα Γραμματοσειρά στη γραμμή εργαλείων. Επιλέξτε Περισσότερες γραμματοσειρές και αναζητήστε για την Lexend. Επιλέξτε τη γραμματοσειρά για να την προσθέσετε στην προεπιλεγμένη λίστα γραμματοσειρών που χρησιμοποιείτε.

Μια έρευνα υποδεικνύει ότι οι κατάφεραν να αυξήσουν την ταχύτητα ανάγνωσής τους (συνολικό πλήθος σωστών λέξεων ανά λεπτό) κατά 19,8%, όταν το ίδιο έγγραφο μορφοποιήθηκε στη γραφή Lexend αντί της οικογένειας γραμματοσειρών Times New Roman.

Η ανάπτυξη της γραμματοσειράς έχει χρηματοδοτηθεί από την Google.

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).