Windows 10 πως να ανοίξετε το Control Panel

Τα Windows 10 εξακολουθούν να διαθέτουν τον Πίνακα Ελέγχου ή Control Panel. Ορισμένες από τις εμφανίζονται μόνο στον Πίνακα Ελέγχου, έτσι παρακάτω θα δούμε  πώς μπορείτε να βρείτε τον Πίνακα Ελέγχου, ο οποίος είναι κάπως κρυμμένος και πιο δύσκολο να τον βρείτε σε σύγκριση με τα Windows 7.

Στα Windows 7, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Έναρξη” και μετά κλικ στην επιλογή “Πίνακας Ελέγχου”. Στα Windows 8 και 8.1, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο κουμπί “Έναρξη” και κλικ στο “Windows Panel”.

Windows 10

Η εκκίνηση του Πίνακα Ελέγχου στα Windows 10 είναι πολύ εύκολη: Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη ή πατήστε το πλήκτρο Windows, και πληκτρολογήστε “Πίνακας Ελέγχου” ή “Control Panel” στο πλαίσιο αναζήτησης, συνεχίζοντας με Enter. Τα Windows θα αναζητήσουν και θα ανοίξουν την Πίνακας Ελέγχου.

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά τον Πίνακα Ελέγχου, κάντε δεξί κλικ στο της του Πίνακα Ελέγχου μετά την εκκίνηση του και επιλέξτε “Pin to ”. Έτσι θα μπορείτε να ανοίγετε την εφαρμογή χωρίς αναζητήσεις.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια συντόμευση του Πίνακα Ελέγχου στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10.

Ανοίξτε το μενού Έναρξη, και στο κάτω μέρος της λίστας των εφαρμογών κάντε κλικ στο φάκελο “Σύστημα των Windows” (Windows System).  Drag and drop τη συντόμευση “Πίνακας Ελέγχου” στην επιφάνεια εργασίας σας.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να ανοίξετε την εφαρμογή. Για παράδειγμα, μπορείτε να πατήσετε μαζί τα πλήκτρα [icon name=”windows” class=”” unprefixed_class=””] + R για να ανοίξετε ένα παράθυρο του RUN και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “control” ή “control panel” και πατήστε Enter.

Αυτή η εντολή μπορεί να εκτελεστεί και από ένα παράθυρο του PowerShell.

_______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Another way: Start / Settings / Personalization / Themes / Desktop Icon Settings(πάνω δεξιά στο παράθυρο) και κλικ στο Control Panel

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).