Τα άτομα που μοιράζουν selfies στο internet θεωρούνται ασταθή

Τα άτομα που δημοσιεύουν selfies στο inetrnet, θεωρούνται ασταθή και λιγότερο αρεστοί, σύμφωνα με μία του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

selfies

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από τους ψυχολόγους του κρατικού πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και δημοσιεύτηκε στην Journal of Research in Personality (Περιοδικό για την Έρευνα της Προσωπικότητας) δείχνει ότι οι άνθρωποι που δημοσιεύουν πολλές εγωκεντρικές αναρτήσεις στο internet, όπως selfies κλπ, θεωρούνται λιγότερο ικανοποιημένοι, λιγότερο επιτυχημένοι, πιο ανασφαλείς και λιγότερο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.

Η μελέτη βασίστηκε αποκλειστικά σε αναρτήσεις που περιείχαν selfies, και τα σύγκριναν με άναρτήσεις που περιείχαν αντίστοιχες φωτογραφίες προσώπων, τις οποία όμως τις είχε τραβήξει κάποιος άλλος (δεν ήταν selfie) και που οι ερευνητές τις ονόμαζαν “posies”.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Κανείς δε θέλει να βλέπει τις selfies σας

Η έρευνα προχώρησε σε δύο φάσεις. Κατά τη διάρκεια της Φάσης 1, 30 προπτυχιακοί φοιτητές που είχαν λογαριασμό κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που αναλύει την προσωπικότητα τους και συμφώνησαν να αφήσουν τους ερευνητές να χρησιμοποιήσουν τις 30 πιο πρόσφατες αναρτήσεις τους στο Instagram, για το πείραμα.

Οι αναρτήσεις αυτές ταξινομήθηκαν είτε ως selfies είτε ως posies και οι ερευνητές πήραν ένα screenshot για κάθε ανάρτηση.

Κατά τη διάρκεια της Φάσης 2, 119 σπουδαστές από διαφορετικό πανεπιστήμιο βαθμολόγησαν τα screenshots από τη Φάση 1 αξιολογώντας τα για 13 ιδιότητες συμπεριφοράς, όπως της αυτοεκτίμησης, της εξωστρέφειας, της επιτυχίας, της μοναξιάς κλπ. Σημαντικά, κανένας από τους σπουδαστές της Φάσης 2 δεν γνώριζε τους φοιτητές Φάσης 1 ούτε επίσης πόσα άτομα αξιολογούσαν.

Το συμπέρασμα συνοψίζεται συνοπτικά στην Περίληψη της μελέτης: “Τα αντικείμενα () που δημοσίευσαν περισσότερες selfies αξιολογήθηκαν πιο αρνητικά (π.χ., πιο μοναχικοί, λιγότερο επιτυχημένοι κλπ)”.

Κάτι που πρέπει να θυμάστε πριν δημοσιεύσετε την επόμενη selfie σας … ή την επόμενη φορά που θα δείτε έναν από τους φίλους σας να ποζάρει. Απλώς δώστε του την κάμερα και πάρτε μία “posie” αντί μία selfie. Θα δείχνετε πιο συμπαθητικοί, πιο επιτυχημένοι και λιγότερο μόνοι.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).