Facebook απάτη: Samsung Galaxy S9-S10 με 1 δολάριο

Όλα ξεκίνησαν χθες στο Facebook group του iGuRu.gr. Κάποιος πονηρός ανάρτησε μια δημοσίευση που οδηγούσε σε μια σελίδα που πρόσφερε το για ένα δολάριο και το email σας.

Φυσικά τα μέλη του Group ανέφεραν την δημοσίευση και διαγράφηκε μαζί με τον πονηρό που την δημοσίευσε.

Ας δούμε όμως την απάτη:

facebook

Η απάτη υπάρχει στα Ελληνικά (ο Θεός να τα κάνει Ελληνικά) στο subdomain 758oer492.24factsource.com/sgsgr/. Το τελευταίο path μας δίνει την Ελληνική γλώσσα. Η δημοσίευση στο Facebook αναφέρει ότι θα πρέπει να αναζητήσετε στην Google τον αριθμό 758OER492 και να κάνετε click στο πρώτο link που εμφανίζεται.

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες, θα πρέπει να δώσετε το email σας αλλά και τον αριθμό της ς σας για να εισπραχθεί το ένα δολάριο.

Προσοχή, είναι απάτη!

facebook

Το REMAINING TIME που αναγράφεται στην σελίδα ς email δεν είναι πραγματικό. Αλλάζει συνεχώς και έχει σαν στόχο να κινητοποιήσει το θύμα να μην χάσει την super duper προσφορά.

Επίσης στην πρώτη σελίδα που δώσαμε παραπάνω, όλες οι απαντήσεις που φαίνεται να προέρχονται από το Facebook, είναι fake.

Ας πάμε στη σελίδα που ζητάει τον αριθμό της κάρτας σας τώρα.

Η σελίδα βρίσκεται στο domain skeinplay.com. Πρόκειται για άλλο ένα online streaming site που δημοσιεύει fake videos στο youtube. Το site συλλέγει αριθμούς καρτών και σαν αντάλλαγμα θα σας εγγράψει σε ένα Regular Membership.

Αυτό σημαίνει περισσότερα emails, και αφού έχει τον αριθμό της κάρτας σας με την άδεια να κάνει συναλλαγές (δείτε την εικόνα παρακάτω) θα μπορεί να πραγματοποιήσει περισσότερες χρεώσεις.

 

Μια απλή αναζήτηση στην Google για το domain μας έδωσε τα εξής ενδιαφέροντα:

skeinplay.com is an untrustworthy TV show and movie streaming website. The website claims it gives you access to their library of TV shows and movies, but some of the TV shows and movies they have advertised cannot be found on their website. And, after using my card information on the website, I have started noticing suspicious charged to my card, transactions from merchants I do not know. I have already contacted my bank and I am currently disputing the suspicious charges, in order to have those charges canceled and my money refunded.

_________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).