Πως να προτρέψετε το BitLocker να λειτουργήσει για τον δίσκο C

Εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το BitLocker για μια μονάδα στα Windows 10, με ένδειξη σφάλματος: “Αυτή η δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει μία μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας”, δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το διορθώσετε.

Το BitLocker αποτελεί μία ενσωματωμένη δυνατότητα των Windows από τα Windows Vista και μετά. Σας βοηθάει να κρυπτογραφείτε το λειτουργικό σύστημα καθώς και τις σταθερές μονάδες δεδομένων, ώστε να μπορείτε να προστατεύετε τα σας σε αυτούς τους δίσκους.

Η ενεργοποίηση της ς BitLocker για μια μονάδα δίσκου είναι πολύ απλή. Πρέπει να μεταβείτε από την εξερεύνηση στο “Ο υπολογιστής μου” (στα Windows Vista / 7) ή στο “Αυτός ο υπολογιστής” (στα Windows 8 / 8.1 / 10) και να κάνετε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου που θέλετε να προστατεύσετε.

Στο που θα εμφανιστεί από το δεξί κλικ, επιλέξτε to “Ενεργοποίηση BitLocker” και από εκεί και πέρα ακολουθείστε τα βήματα των παραθύρων των Windows.

Σε ορισμένους υπολογιστές υπάρχει η πιθανότητα να μην σας επιτρέπουν τα Windows να προχωρήσετε και να σας στέλνουν το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος:

Αυτή η συσκευή δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσει μια μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας. Ο διαχειριστής σας πρέπει να ορίσει την επιλογή “Να επιτρέπεται το BitLocker χωρίς συμβατή TPM” στην πολιτική “Να απαιτείται επιπλέον ταυτότητας κατά την εκκίνηση” για τους τόμους λειτουργικού συστήματος.

Η Trusted Module Platform aka TPM είναι η τεχνολογία που προσφέρει λειτουργίες ασφάλειας με τη συνεργασία του hardware υλικού. Γενικά τα TPM chips (ολοκληρωμένα κυκλώματα) είναι τόσο προηγμένες τεχνολογίες που έχουν μηχανισμούς ασφαλείας που είναι απρόσβλητοι από κακόβουλο λογισμικό. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TPM στη Wikipedia.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει η TPM (Μονάδα Αξιόπιστης Πλατφόρμας) στο πλαίσιο αυτού του σφάλματος. Αυτό το σφάλμα θα εμφανιστεί μόνο όταν το σύστημά σας δεν περιέχει υλικό που υποστηρίζεται από την TPM . Συμβαίνει γενικά με παλαιότερα μηχανήματα. Και σε αυτή την περίπτωση, το BitLocker πρέπει να κρυπτογραφήσει τη μονάδα χωρίς TPM. Όταν κρυπτογραφείτε μία μονάδα δίσκου χωρίς TPM, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κατά την εκκίνηση κάποιον κωδικό πρόσβασης ή μία μονάδα USB.

Με την ολοκλήρωση του BitLocker, οι βασικές πληροφορίες που συντάσσουν την κρυπτογράφηση thw μονάδας δίσκου θα αποθηκευτούν σε USB μονάδα και χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα της κρυπτογραφημένης μονάδας.

Επομένως, για να χρησιμοποιήσετε το BitLocker χωρίς TPM και να παρακάμψετε αυτό το σφάλμα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παρακάτω βήματα λειτουργούν μόνο στις εκδόσεις Pro και Enterprise των Windows 10 / 8.1 / 8 / 7.

1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο ς που θα εμφανιστεί γράψτε την λέξη gpedit.msc και πατήστε το πλήκτρο ΟΚ. Θα ανοίξει το παράθυρο “Πρόγραμμα επεξ πολιτικής τοπικής ομάδος”.

2. Στο παράθυρο αυτό μεταβείτε στο:
Ρυθμίσεις υπολογιστή > πρότυπα ς > Στοιχεία των Windows > Κρυπτογράφηση μονάδων δίσκου BitLocker > Μονάδες δίσκου λειτουργικού συστήματος (Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > BitLocker Drive Encryption > Operating System Drives)

3. Στο δεξιό παράθυρο των μονάδων δίσκου λειτουργικού συστήματος , αναζητήστε το στοιχείο ρύθμισης με όνομα ” Να απαιτείται επιπλέον έλεγχος ταυτότητας κατά την εκκίνηση” και κάντε διπλό κλικ πάνω του για να το τροποποιήσετε.

4.
Στη συνέχεια, στο παράθυρο της διαμόρφωσης της συγκεκριμένης πολιτικής, επιλέξτε το “Ενεργοποιημένο” (πάνω αριστερά). Βεβαιωθείτε επίσης, ότι στο ίδιο παράθυρο έχετε ελέγξει το “Να επιτρέπετε το BitLocker χωρίς συμβατή TPM (απαιτεί κωδικό πρόσβασης ή κλειδί εκκίνησης σε μονάδα flash USB). Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο κουμπί το OK . Κλείστε τον τοπικό επεξεργαστή πολιτικής ομάδας.

Τώρα μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά να κρυπτογραφήσετε την ίδια μονάδα δίσκου με το BitLocker και θα πρέπει να λειτουργήσει αυτή τη φορά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).