Lexilight : Ειδικό φωτιστικό για την δυσλεξία

Το φωτιστικό Lexilight υπόσχεται να κάνει την ανάγνωση πολύ πιο εύκολη για τα άτομα με δυσλεξία, καθώς χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο σύστημα βασισμένο στο παλλόμενο φως για να αντιμετωπίσει τις παραπλανητικές εικόνες της δυσλεξίας.

Lexilight

Ο λαμπτήρας ανάγνωσης Lexilight αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2020, αρχής γενομένης στο Παρίσι, στη Rennes και στο Λονδίνο. Η κατασκευάστρια εταιρεία Lexilife, σχεδιάζει να φέρει τη συσκευή και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Lexilight συνδυάζει παλμικό και διαμορφωμένο φως για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του καθρέφτη που συνήθως αντιμετωπίζουν τα άτομα με δυσλεξία. Σύμφωνα με έρευνες, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μόνο ένα “κυρίαρχο μάτι”, εκείνοι που πάσχουν από δυσλεξία έχουν δύο κυρίαρχα μάτια, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρέπει να επεξεργαστεί δύο πληροφορίες, δημιουργώντας συχνά εικόνες που καθιστούν την ανάγνωση πολύ πιο δύσκολη.

Το πρωτοποριακό σύστημα φωτισμού Lexilight αφαιρεί αυτό το αποτέλεσμα του καθρέφτη, κάνει τον εγκέφαλο να πιστεύει ότι λαμβάνει πληροφορίες από ένα μόνο κυρίαρχο μάτι, διευκολύνοντας την πληροφοριών και δημιουργώντας άνεση ανάγνωσης.

“Σύμφωνα με τις δοκιμές που διεξήγαγε η ομάδα μας, η λάμπα Lexilight λειτουργεί σε σχεδόν 90% των δυσλεκτικών. Βοηθά επίσης τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρίες ανάγνωσης», εξηγεί η Lexilife.

Το φωτιστικό Lexilight πρέπει να συνδεθεί με μια πηγή ενέργειας. Η εταιρεία θα βγάλει στην αγορά και ένα επαναφορτιζόμενο μοντέλο. Το πρώτο μοντέλο, θα κοστίσει περίπου 549 βρετανικές λίρες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).