Windows 7: φτιάξτε τη μαύρη οθόνη που σας φόρεσε η Microsoft

Η Microsoft δεν ενημερώνει πλέον τα Windows 7, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Στην τελευταία των Windows 7, που κυκλοφόρησε στις 14 Ιανουαρίου, η Microsoft έκανε ένα “λάθος.” Η ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας έγινε μαύρη.

Η Microsoft αναφέρει ότι αυτό το σφάλμα θα επιδιορθωθεί – αλλά μόνο για τις που θα πληρώσουν εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας.

Windows 7

‘Έτσι αν είστε κάποιος απλός χρήστης, μην περιμένετε ότι η Microsoft θα διορθώσει “το σφάλμα”. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να παρακάμψετε την μαύρη οθόνη που σας “φόρεσε” η Microsoft.

Το σφάλμα είναι στην επιλογή του wallpaper “Stretch”. Για να το παρακάμψετε απλά θα πρέπει να επιλέξετε μια εναλλακτική επιλογή από τις υπάρχουσες: Fill, Fit, Tile, ή Center.
Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε “Εξατομίκευση” (Personalize). Κάντε κλικ στην επιλογή “Desktop Background” και επιλέξτε μια εναλλακτική επιλογή από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο. Οτιδήποτε εκτός του “Stretch”.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε απλά μια ταπετσαρία που ταιριάζει με την ανάλυση της οθόνης σας. Είναι η καλύτερη επιλογή για την ποιότητα της εικόνας, καθώς θα έχετε μια εικόνα κατάλληλου μεγέθους για την οθόνη σας. Δεν θα πρέπει να γίνει Stretch (τεντωθεί) ή να κεντραριστεί (Center).

Για παράδειγμα, αν έχετε μια οθόνη στα 1920×1080 pixels, αναζητήστε ένα φόντο για την επιφάνεια εργασίας σας με αυτές τις διαστάσεις. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε “Ανάλυση οθόνης” για να δείτε την τρέχουσα ανάλυση της οθόνης.

Αν σας αρέσει μια εικόνα που είναι μικρή και πρέπει οπωσδήποτε να τεντωθεί (να γίνει Stretch) τεντώστε την εικόνα με κάποια . Ακόμη και το Microsoft Paint, που υπάρχει στα Windows 7, μπορεί να αλλάξει τις διαστάσεις μιας εικόνας.

Αυτά τα ωραία.

Αν υπάρχουν κάποιοι από εσάς που σκέφτονται να αφαιρέσουν την ενημέρωση που παρουσίασε τα προβλήματα (KB4534310), δεν το συνιστούμε. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση περιέχει σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7. Έτσι θα είναι πολύ καλύτερα αν επιδιορθώσετε το “σφάλμα”, αντί να αφαιρέσετε μια κρίσιμη .

Εφόσον αποφύγετε την επιλογή “Stretch”, δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. Το Stretch είναι κακό για την ποιότητα της εικόνας, έτσι κι αλλιώς.

Στα Windows 7, η μαύρη ταπετσαρία μπορεί επίσης να οφείλεται στη χρήση ενός αντιγράφου των Windows 7 που δεν είναι αυθεντικό.

Εάν τα Windows 7 δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν από την Microsoft, εμφανίζουν μια κενή μαύρη εικόνα στην επιφάνεια εργασίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).