Foldit παίξτε και βοηθήστε την επιστήμη με τον Coronavirus

Foldit: Ένα παιχνίδι σχετικά για τις πτυχές των πρωτεϊνών δίνει σε εσάς την δυνατότητα να παίξετε και στους επιστήμονες να ερευνήσουν πολύ πιο γρήγορα τον κορωναϊό.
Το Foldit, όπως ονομάζεται το παιχνίδι, έχει ένα παζλ ειδικά αφιερωμένο στον COVID-19.

Οι προγραμματιστές του Foldit αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησαν ένα νέο παζλ που ονομάζεται “Coronavirus Spike Protein Binder ”, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια αντιική πρωτεΐνη που θα εξουδετερώσει την ακανθώδης πρωτεΐνη του κορωναϊού.

Foldit

 

Σύμφωνα με την περιγραφή του παζλ:

Οι κορωναϊοί εμφανίζουν μια “ακανθώδη” πρωτεΐνη, η οποία δεσμεύεται σφιχτά με μια πρωτεΐνη υποδοχέα που βρίσκεται στην επιφάνεια των ανθρώπινων κυττάρων. Μόλις οι ακίδες της πρωτεΐνης του κορωναϊού προσδεθούν στον ανθρώπινο υποδοχέα, ο ιός μπορεί να μολύνει το ανθρώπινο κύτταρο και να αναδιπλασιαστεί … Εάν μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μια πρωτεΐνη που δεσμεύεται με αυτή την ακανθώδη πρωτεΐνη του κορωναϊού, θα μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε για να εμποδίσουμε την αλληλεπίδραση του ιού με τα ανθρώπινα κύτταρα και να σταματήσουμε τη μόλυνση.

Το Foldit δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον με σκοπό να χρησιμοποιήσει τον ακούραστο καταναγκασμό των παικτών στην επίλυση προβλημάτων που βοηθούν την επιστημονική καινοτομία.

Στο Foldit, ο παίκτης διπλώνει τις πρωτεϊνικές δομές για να δημιουργήσει νέες, ενισχύοντας την κατανόηση των διαφορετικών πρωτεϊνικών αλυσίδων. Ή,όπως αναφέρει το Foldit:

“Όσο περισσότερα γνωρίζουμε για το πώς αναδιπλώνονται ορισμένες πρωτεΐνες, τόσο καλύτερες νέες πρωτεΐνες μπορούμε να σχεδιάσουμε για να καταπολεμήσουμε τις πρωτεΐνες που σχετίζονται με τη νόσο και να θεραπεύσουμε τις ασθένειες”.

Σύμφωνα με το Κέντρο Επιστήμης Παιχνιδιών του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, από το οποίο κυκλοφόρησε το παιχνίδι το 2008, σχεδιάστηκε για “τη θεραπεία του καρκίνου, του AIDS και πολλών ασθενειών”.

Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας μέσα στο παζλ. Στο πιο εύκολο από τα δύο, οι παίκτες αναδιπλώνουν μια υπάρχουσα πρωτεΐνη δέσμευσης του coronavirus. Στο δυσκολότερο, σχεδιάζουν την πρωτεΐνη από το μηδέν.

Οι πιο ελπιδοφόρες λύσεις που θα ανακαλύψουν οι παίκτες θα δοκιμαστούν στο Ινστιτούτο Σχεδιασμού Πρωτεϊνών του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Το Foldit έχει πάνω από 200.000 παίκτες, αυτή τη στιγμή, οπότε θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι μπορούν να ανακαλύψουν.

Το Foldit εκτός του ότι εμπλέκει περισσότερο προσωπικό χρησιμοποιεί και “αχρησιμοποίητους υπολογιστικούς π” για την ερευνητική προσπάθεια. Περισσότερα δεδομένα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα εμβόλιο.

Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το παιχνίδι, μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Foldit. Θα χρειαστεί να κατεβάσετε το παιχνίδι. Μην ανησυχείτε, είναι virus-free και .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).