Microsoft νέα επίπεδα τηλεμετρίας στα Windows 10

Η Microsoft ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών στη συλλογή διαγνωστικών δεδομένων στα Windows 10, με στόχο να κάνει την όλη διαδικασία λίγο πιο εύκολη για όλους.

Οι που θα αναφέρουμε παρακάτω, προορίζονται προς το παρόν μόνο για τους Insiders των Windows που χρησιμοποιούν κάποιο build προεπισκόπησης των Windows 10. Έτσι δεν θα πρέπει να τις αναζητήσετε στην “σταθερή έκδοση” του λειτουργικού συστήματος που ίσως τε.

Microsoft

Η Microsoft με αυτές τις αλλαγές προσπαθεί να ένα επίπεδο τηλεμετρίας ενώ παράλληλα μετονομάζει τα άλλα. Στα υπάρχοντα Windows 10 builds, υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά επίπεδα διαγνωστικών :


Basic
Enhanced
Full

Το επίπεδο ασφαλείας (Security) ισοδυναμεί σχεδόν με το πλήρες κλείσιμο των υπηρεσιών τηλεμετρίας, ενώ το Basic αποστέλλει στην εταιρεία μόνο τις βασικές πληροφορίες. Τα ενισχυμένα (Enhanced) και τα Full επίπεδα είναι αυτά που επιτρέπουν την αποστολή περισσότερων δεδομένων στη Microsoft για ανάλυση.

Με την κυκλοφορία του Windows 10 build 19577, η Microsoft φαίνεται να έχει αφαιρέσει τη ρύθμιση συλλογής δεδομένων Enhanced, οπότε μας μένουν με τρία διαφορετικά επίπεδα, τα οποία μετονομάζονται. Έτσι, σύμφωνα με τη νέα προσέγγιση:

Επίπεδο Διάγνωσης
Παλιό Όνομα
Νέο Όνομα
0 Security Diagnostic Data Off
1 Basic Required Diagnostic Data
2 Enhanced
3 Full Optional Diagnostic Data

Τα νέα ονόματα εξηγούν από την αρχή τον σκοπό του κάθε επιπέδου, επιτρέποντας στους χρήστες να γνωρίζουν ποια δεδομένα συλλέγονται και αποστέλλονται στη Microsoft.

Επειδή οι αλλαγές πραγματοποιούνται σε αυτήν την τελευταία έκδοση προεπισκόπησης των Windows 10, οι συσκευές οι οποίες λειτουργούσαν με το επίπεδο Enhanced δεν θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν ενημερώσεις, εκτός εάν οι χρήστες αλλάξουν χειροκίνητα στο προαιρετικό επίπεδο δεδομένων διάγνωσης (παλαιότερα γνωστό και σαν Full).

Έτσι, τεχνικά, εάν η συσκευή σας χρησιμοποιεί το επίπεδο Enhance, θα πρέπει να αλλάξετε στην ρύθμιση “Full” για να μπορείτε να αναβαθμίσετε σε νέα builds. Διαφορετικά, το σύστημά σας θα κολλήσει στην έκδοση Windows 10 build 19577.

“Εάν είστε εταιρικός πελάτης και επιλέξετε να στείλετε Προαιρετικά διαγνωστικά δεδομένα, στο μέλλον θα παρέχουμε πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας για να ρυθμίσετε τα δεδομένα που συλλέγονται από τον οργανισμό σας. Θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες πληροφορίες για τις αναθεωρημένες πολιτικές διάγνωσης καθώς πλησιάζουμε τη δημόσια κυκλοφορία,” αναφέρει η Microsoft.

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις διαγνωστικών δεδομένων, ακολουθήστε την διαδρομή (αν είστε εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insider):

Ρυθμίσεις – Απόρρητο – Διαγνωστικά – Αποστολή προαιρετικών δεδομένων διάγνωσης – Προαιρετικά

Το σύστημά σας θα χρειαστεί επανεκκίνηση για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Παρόμοιες ρυθμίσεις απαιτούνται για συσκευές AAD και συνδεδεμένες στο πεδίο, όπου το προαιρετικό επίπεδο πρέπει να είναι ενεργοποιημένο.
Σύμφωνα με το τυπικό πρόγραμμα της Microsoft η επερχόμενη σταθερή έκδοση που θα περιέχει αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).